Бюджет Рівного — майже 3,5 млрд грн: на що витратять гроші рівнян

Депутати Рівнеради затвердили план бюджету на наступний 2024 рік. За підрахунками фахівців він становитиме близько 3,5 млрд грн. Левова частина витрат з бюджету Рівного буде спрямована на захищені статті, тобто, зарплату. Питання про структуру бюджету підтримали 26 депутатів з понад 30.

Деякі голосувати відмовилися, аргументуючи своє рішення недостатнім фінансуванням на потреби ЗСУ.

Мовляв, понад 450 млн грн заплановано на благоустрій міста, лише близько 90 млн. передадуть на підтримку військових. Адже у сусідньому Луцьку, де майже такий же бюджет, для військових передадуть майже у чотири рази більше.

 

Втім, сума на ЗСУ не остаточна. У лютому буде відомий обсяг залишків і ті кошти тоді додатково теж зможуть спрямувати на потреби захисників.

Депутатка Рівнеради Галина Кульчинська зауважила, що у документі також не передбачені гроші на ремонт музичної школи №1 та санвузлів у найбільшій школі області – ліцеї №12. 

Керівник Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима пояснив, що на ремонт санвузлів передадуть гроші, які залишаться з інших програм і в новому році роботи у закладі продовжать.

 

Щодо продовження ремонту у музичній школи №1 Віктор Шакирзян зауважив, що це питання вивчають.

Загалом бюджет Рівного матиме кілька особливостей. Насамперед військовий податок на доходи фізосіб піде у державний бюджет. Це близько 600 мільйонів гривень. Також у 24 році будуть обмеження щодо розподілу вільних залишків.

Раніше ці гроші можна було спрямовувати на будь-що, а тепер – лише на оплату праці бюджетників, соцзабезпечення, будівництво укриттів та заходи з тероборони.

Джерело