День єднання: як це було у Рівному? (ВІДЕО)

Сьогодні в Україні вперше святкують День єднання. Відтепер щороку 16 лютого на державному рівні відзначатимуть нове свято. Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Як це було у Рівному — дізнавалися наші журналісти.

Біля Рівненської обласної державної адміністрації підняли прапор та виконали гімн. Сьогодні в Україні вперше відзначають День єднання. Так хочуть консолідувати українців на тлі інформаційного тиску. Днем єднання Президент проголосив 16 лютого. Саме цього дня західні ЗМІ повідомляли про можливе вторгнення Росії.

Рівняни вважають, день єднання необхідний для того, аби українці заспокоїлися та не панікували в цей складний час.

До дня єднання долучилася і Центральна Міська Лікарня. А ще головне управління національної поліції.

Патрульні поліцейські Рівненської області також із урочистого підняття прапор. На їхньому одязі — синьо-жовті стрічки, які символізують незламність духу і свободи українського народу. В соцмережах рівняни продовжують публікувати відео із Дня єднання. Автор відео пише, вийшла навіть податкова. Сьогодні більшість державних установ доєдналися до флешмобу. Окрім цього, на майдані Незалежності у Рівному, розгорнули велетенський український стяг і також відзначили День єднання.