Подолала перевали, брід річки та льодовик: шестирічна рівнянка стала наймолодшою альпіністкою України (ВІДЕО)

Шестирічна рівнянка стала наймолодшою альпіністкою України. Дівчинка разом з батьками піднялась на гору Лайла у Грузії, висота якої трохи більше 4-х тисяч метрів. Подолала на маршруті всі перевали, траверси, брід річки Адиші Чала та льодовик Лайла. Вчинок дитини визнали достойним і зареєстрували у Книзі рекордів України. Як малечі вдалось здолати вершину, дивіться далі у сюжеті.

П’ятирічна Олександра не відстає від команди. Піднімається на гору Лайла на Кавказі. Сходження зайняло 4 дні.

Вперше батьки взяли доньку у гори, коли їй виповнилось трохи більше року. А у свої п’ять Олександра на рівні з дорослими у серпні минулого року підкорила Лайлу — найвищу вершину Сванетського хребта Великого Кавказу.

Дитина на вершині гори. Навкруги каміння і кілометрові обриви. Тато каже, постійно перестраховувався.

Батько дівчинки постійно піднімався та був поруч з донькою. Каже, вони увесь час розмовляли. Мама йшла позаду.

Дівчинка каже, підйом їй дався легко. Бо вже більше двох десятків разів піднімалась у гори. Спершу на плечах батьків. З 4-ьох років сама. Зазвичай, це були гори у Карпатах. Підйому на Лайлу передувала тривала підготовка.

Група з 5 рівнян піднімалась на Лайлу. Крім них ще були інші альпіністи. Люди дивувались, побачивши дитину. Батьків та Олександру це зовсім не бентежило. Дівчинка може дати фору своїм одноліткам не лише у підйомах на вершини, а й у гірському спорядженні.

 

Олександра зізнається, зовсім не боялась підніматись на чотирикілометрову вершину. Стійко подолала на маршруті всі перевали, траверси, брід річки Адиші Чала, льодовик Лайла. Зізнається — втомилась.

Підйом дівчинки на вершину у 4 тисячі метрів визнали достойним для рекорду. Олександра Канкрова стала наймолодшою альпіністкою України.

 

Дівчинка не лише займається альпінізмом. Ще співає, танцює, освоює бойові мистецтва, обожнює фотографувати, має навіть власний фотоапарат. А також вражає своєю грою на скрипці. У тандемі з татом відтворює різні композиції.

Олександра мріє піднятись на Казбек. Це ще одна гора Кавказу, висота якої трохи більше 5 тисяч метрів. Рівнянка сподівається, що її мрія здійсниться вже цього року. Каже, обов’язково візьме з собою український прапор, який підніме на вершині.