Що довелось пережити і де працюють тимчасово переселені люди у Рівному? (ВІДЕО)

Рівненщина прийняла майже 40 тисяч переселенців з різних міст України. Люди шукають роботу і дехто її вже успішно знайшов. Деякі підприємці з обласного центру не залишаються осторонь. І приймають до себе на роботу немісцевих. Що довелось пережити і де працюють тимчасово переселені люди, дізнавалась Яна Євтушок.

Це Ольга Демедюк. Приїхала у Рівне з Харкова. Там 12 днів провела у жахітті. Жінка проживала з двома малолітніми дітьми та матір’ю. Через загострення ситуації, переїхала на дачу, біля Харкова. Втім там, розповідає, було теж неспокійно.

Аби врятуватися, сім’я почала втікати із зони бойових дій на Західну Україну, до родичів. Однак, і це було нелегко. На щастя, знайшовся чоловік, який зголосився привезти Ольгу з дітьми та мамою до Рівного.

За добу сім’я приїхала у Рівне. Згодом, Ользі вдалося знайти роботу. Нині, жінка працює майстром манікюру, як це було і у Харкові. Дякує людям за надану можливість працювати. Каже, робота відволікає від спогадів про побачене.

Ще одна переселенка з Харкова влаштувалася у Рівному перукарем, в один із салонів краси обласного центру. Тетяна Олійник виїхала з рідного міста 1 березня. Каже, по приїзду сюди дізналася, що її квартира згоріла вщент. В шістнадцятиповерхівку, у котрій мешкала сім’я, влучило 7 снарядів. Жінка розповідає, як жили під час бойових дій.

Пані Тетяна додає, проблем з працевлаштуванням, у Рівному не було. Каже, спочатку цікавилась у місцевих підприємців, чи можуть взяти на роботу. Та вже за тиждень, знайома підказала їй контакти, куди можна влаштуватись.

В цьому ж салоні майстром нігтьового сервісу влаштувалася жителька Києва. Вона приїхала до Рівного з сином та чоловіком на сьомий день війни. До того, сім’я тиждень ховалася у підвалі школи. Бо не мала іншого вибору. Жінка каже, додому ходили лише по теплі речі та продукти, потім знову тікали у бомбосховище.

Місцева підприємиця Ірина Ковальчук каже, з початку вторгнення російських військ з проханням влаштуватися на роботу звернулося близько шести десятків людей. Нині, вдалося дати роботу для восьми. Каже, працевлаштувала також і рівнян, котрі втратили роботу тут, через закриття попереднього місця роботи.

До слова, Рівненщина прийняла майже 40 тисяч переселенців з різних міст України. Разом із тим людям, які приїздять в Рівненську область, радять реєструватися. Це потрібно, перш за все, заради безпеки, а також для пошуків роботи.