Водії чхати хотіли на подвиг військових? У Рівному військовому відмовили у безкоштовному проїзді

На Рівненщині знову стався інцидент з водієм маршрутки і військовим. Цього разу кермувальник, який возить людей у напрямку Березного, проігнорував довідку Учасника бойових дій, яке йому пред’явив чоловік.

На жаль, перебуваючи на автовокзалі, військовий не звернувся до керівника автовокзалу, аби зафіксувати факт, проте Yaroslav Kriuchok написав допис у Фейсбуці. Цей «крик душі» чоловіка набрав десятки поширень.

Зокрема, Yaroslav Kriuchok написав таке:

— Нам всім сьогодні потрібно задуматися про те, в якому суспільстві ми живемо та хочемо жити. Не може бути так, що частина суспільства віддає все війні, а інша живе так ніби війни немає. Щобільше, люди які знаходяться тут в тилу, в тиші та безпеці дуже часто дозволяють собі «хамити» людям, які прийшли в тил, щоб відпочити чи підлікуватися.

Не правильно було б вимагати якогось особливого ставлення. Хоча я точно вважаю, що варто поважати не тільки тих солдатів, які померли на війні, а й тих, хто лишився жити. Не ми обираємо, кому жити, а кому помирати на цій війні. Та ми можемо вибрати те, як ставитися, до тієї чи іншої події.

На фото водій маршрутки Губків – Рівне, він відмовився прийняти мою довідку про участь в бойових діях, вимагаючи «УБД», при цьому грубо лаючись. Єдине, що врятувало цього «чоловіка» від розбірок, це моя дружина та хвороба від якої проходжу лікування.

У нас в державі ти можеш легко стати солдатом, просто відправитися, в одну з гарячих точок. Та коли мова про нормальне, людське ставлення людей навколо, то виникають труднощі та непорозуміння.

Мені шкода, що ми живемо в такій країні, мені шкода, що багато людей думає, що війна скінчилася. Бо війна не скінчилася, війна продовжується, і можливо кожному з нас доведеться вдягнути піксель та пережити непростий період війни.

Зрештою військовий змушений був заплатити водієві за проїзд. Більше того, повертаючись назад із Рівного, він також оплатив проїзд.

Водночас сам водій заперечує свою вину. Про це Рівне Медіа розповів заступник начальника управління інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Віталій Харковець. 

— Тобто у них виникла конфліктна ситуація через те, що він відмовив йому у зупинці у забороненому місці. Взагалі перевізник вказує, що водій — неконфліктний і що такого не було — що у грубій формі відмовив, — каже чиновник. 

Разом з тим посадовець уточнює, що учасники бойових дій мають право на безкоштовний проїзд, але лише за наявності посвідчення УБД. 

 

Джерело