У Рівненському пологовому будинку, сховище укомплектували спальними місцями (ВІДЕО)

У Рівненському пологовому будинку, сховище укомплектували спальними місцями. Операційна, дитяча, доросла реанімації і післяпологове відділення. Усе це працівники медзакладу облаштували у підвальному приміщенні. Аби навіть під час повітряної тривоги можна було прийняти пологи та надати усю необхідну допомогу породіллям та їх малюкам. Більше дивіться у сюжеті Ольги Данілюк.

Одночасно розміститися в підвальному приміщенні Рівненського пологового будинку може близько сотні осіб.

До слова, ще один вихід з укриття пролягає через кухню. Тож в разі надзвичайної ситуації, як працівники так і пацієнти пологового будинку голодними не залишаться. Є також і туалет. Від початку війни місцем спокою цей підвал став для Давида та його дружини. Яка з дня на день мала народити.

Тому, ні в новонароджених, ні у вагітних паніки під час перебування у підвалі не виникало.

Попри те, що деяким жінкам, а особливо тим, які щойно народили, розповідає Давид, важко долати шлях від палати до підвалу. Хоч і спускаються вони туди з допомогою акушерів та лікарів.

Але на самопочуття пацієнтів це ніяк не впливає, зазначають у пологовому будинку.

Крім підвального приміщення на території пологового є ще одне бомбосховище. Там можуть знаходитись під час повітряної тривоги усі рівняни. Аналогічним чином воно облаштоване і для породіль з дітками. Додамо, що бомбосховище у закладі облаштовують і досі. Зокрема обладнанням, яке може функціонувати без загальної системи пологового будинку.