У Рівненському зоопарку живуть тварини-переселенці

Тимчасовий прихисток отримали в Рівненському зоопарку 17 евакуйованих приматів з Парку XII Місяців (с. Демидів, Київської області), 20 єнотів-полоскунів (м. Дніпро) та 8 альпак (м. Харків).

Тварини почуваються добре, звикають до нових умов проживання, харчування, обслуговуючого персоналу. Емоційний фон поведінки стає більш стабільним, але процес адаптації триває, — повідомляє Суспільне.

Альпак із Харківщини привезли до Рівненського зоопарку 14 квітня. Це південноамериканський копитний ссавець з родини верблюдових. Альпаки звикають до нових умов.

Єноти з Дніпропетровської області вже оговтуються від стресу, в Рівненському зоопарку вони живуть у карантинному вольєрі.

Для мавп з Київщини облаштували вольєри з обігрівачами. Тут живе родина чорних мангабеїв. Серед евакуйованих з зоопарку “12 місяців” 16 мавп – колобуси, мартишки і тамарини. Вони перебували в облозі й не мали що їсти, мавп під обстрілами вивозили через річку.

Щотижня сюди приїжджає автівка з допомогою для українських зоопарків. Приносять харчі також небайдужі. Тут готові прийняти більше тварин, але поки прохань не надходило. Зоопарк Рівного зв’язувався з обстріляним екопарком у Харкові, однак там вирішили не везти хижаків на таку далеку відстань.