У Рівному горе-забудовники, які «кинули» вкладників на 20 мільйонів, вимагали зняти з себе підозру та втікали від журналістів (ВІДЕО)

Ошукали вкладників на майже 20 мільйонів гривень, а тепер просять суд скасувати підозру. Забудовники ЖК «Ріверсайд» Олексій Лисюк та В’ячеслав Кочубей, за версією слідства, заволоділи частиною коштів, а іншу — просто витратили. Ще у липні прокурори просили Феміду відправити обох під варту. Втім, чоловіки — на свободі. Чому так сталося, де гроші вкладників та чи почнуть будувати 4-ту секцію житлового комплексу — дізнавались наші журналісти.

Це Олексій Лисюк. Забудовник ЖК "Ріверсайд" та екс-заступник голови Хмельницької облдержадміністрації. Прийшов до міського суду Рівного, де просив зняти з нього підозру у привласненні 17-ти мільйонів гривень вкладників. Це згідно з матеріалами справи, не офіційно, за словами вкладників загалом, їх ошукали на близько 20-ти мільйонів гривень.

За версією слідства, Лисюк вступив у змову з В’ячеславом Кочубеєм, директором фірми "Хліб-пром" та укладав з громадянами договори купівлі-продажу майнових прав на квартири в житловому комплексі "Ріверсайд". Гроші отримував готівкою або ж на банківські рахунки свого товарсиства. Одна з ошуканих вкладників — Марія Петлюк.

Загалом інвестували в четверту секцію будівництва 38 вкладників. Побачити своє житло надії не втрачають, втім нині побоюются що шахраї зможуть вийти на волю. Адже не так давно Олексій Лисюк, вніс близько мільйона гривень застави та вийшов з під варти. Кажуть — забудовники неодноразово обіцяли розпочати будівнитцво.

Нині, на місці де мала би стояти нова багатоповерхівка — пустка, огороджена парканом. Про будівництво тут нагадує лише будівельний кран. Спілкуватись з журналістами горе-забудовники відмовились, втім за словами прокурора, вони все ж знайшли причину, чому не вдалось розпочати роботи. Кажуть спочатку на заваді став коронавірус, пізніше повномасштабне вторгнення рф.

Суддя рівненського міського суду Кристина Даш’ян засідання розпочала з перепалки із вкладниками. Мовляв, місця у залі для всіх присутніх не вистачить і потрібно дотримуватись дистанції, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією.

Врешті, засідання все ж розпочалось. Як результат суддя відхилила скаргу, про скасування підозри горе-забудовникам.

Щодо розгляду справи по суті: нині триває процес ознайомлення підозрюваних з матеріалами досудового розслідування. Якщо вину чоловіків доведуть- їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Вкладники кажуть, сподіваються на вирішення проблеми, так як це було із іншими об’єктами фірми-забудовника. Тобто, зобов’язання побудувати багатоповерхівку — візьме на себе більш відповідальний забудовник. Чи буде це так та чи понесуть винуватці відповідальність — нині невідомо.