«Запрацює 500 камер»: у Рівненській тергромаді працюють над впровадженням системи «Безпечне місто»

В умовах децентралізації Рівненської громади робоча група продовжує працювати над питанням безпечних і комфортних умов для рівнян та квасилівчан.

В рамках роботи програми “Безпечне місто” 19 липня відбулась чергова нарада щодо встановлення камер відеонагляду у місті Рівне. До 2024 року у Рівному запрацює 500 камер відеоспостереження. Але діюча відеосистема «Безпечне місто» вже розкриває десятки злочинів та дозволяє оперативно виявляти правопорушення.

"Наразі — працюємо над монтажем другої черги камер спостереження. З нової системи працює вже 66 камер, за місяць півтора — завершиться монтаж ще 138 точок. З цих камер 20 будуть розпізнавати обличчя, 78 — оглядові, решта — номері. Черговість встановлення камер та точки визнаємо спільного з правоохоронними органами, рятувальниками та іншими членами ради", — розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Також експерти вивчають питання щодо роботи та експлуатації камер старої системи спостереження. Чимало техніки з цієї мережі потребує ремонту, а це — додаткові гроші. Втім, частину камер міський голова та присутні фахівці запропонували перемістити у громадські місця та охопити більші площі наглядом системи.

Відповідальність за впровадження та роботу нової системи покладено Департамент Муніципальної варти. Завдяки відеонагляду можна буде оцінити ситуацію, зв’язатися з необхідними службами і оперативно відреагувати на подію. Саме ця комплексна комунікація і є запорукою безпечної громади.

Про це інформує Рівненська міська рада.