3 найпоширеніші міфи про вітаміни, в які всі досі вірять

А ви теж в них вірите?

В сучасному світі інформація про здоров'я та харчування часто стає об'єктом розгляду і обговорення. Проте, серед цієї маси даних з'являються міфи, які можуть призвести до невірних рішень. Давайте розглянемо трійку популярних міфів про вітаміни та розкажемо, як насправді йдуть справа з їх використанням, інформує Ukr.Media.

Добавки з колагеном не працюють та не засвоюються

Це не так — просто важливо обирати працюючу форму колагену. Якщо це пептиди колагену — то вони чудово засвоюються та покращують стан волосся, нігтів та суглобів.

Колаген є ключовим компонентом кісток, шкіри, м'язів та інших частин тіла.

Огляд 19 досліджень, у яких взяли участь 1125 учасників (95% жінок) віком від 20 до 70 років, показав, що прийом гідролізованого колагену покращує зволоження, еластичність та зморшки шкіри порівняно з плацебо.

12-місячне дослідження: у тих, хто приймав колаген, спостерігалося збільшення мінеральної густини кісткової тканини (МПКТ) на 7% порівняно з тими, хто не приймав колаген.

У 6-місячному дослідженні 31 здоровий дорослий щодня приймав 16 грамів колагену. Спостерігалося значне зниження показників жорсткості артерій початку дослідження до кінця.

Прийом вітаміну С призводить до утворення каменів у нирках

Все теж не так однозначно. Можливо і можна утворити камені у нирках, якщо вживати вітамін С у формі аскорбінки з аптеки. Але, якщо обрати правильну форму вітаміну С та доповнити його магнієм та вітаміном В6 — то ніяких каменів утворюватися не буде.

Є такий фахівець, як Доктор Роберт Кеткарт, який призначав вітамін С у величезних дозах своїм пацієнтам з 1969 року і аж до 2006. З 25 000 пацієнтів у жодного з них не розвинулося каміння у нирках. Він просто додавав магній та B6 у програму лікування.

Якщо у вас вже є проблеми з каменеутворенням потрібно вибрати форму аскорбату натрію + магній + В6 в активній формі.

Вітамін D можна прекрасно здобути просто засмагаючи

Це не так, така можливість у людей є тільки влітку і якщо засмагати при активному сонці 1-2 години. В іншому разі сонце не допоможе здобути добову норму вітаміну D.

Вітамін D — для прикладу взято Бостон. В день необхідно отримувати близько 4000 МО.

У Бостоні, штат Массачусетс, з квітня по жовтень о 12 годині дня за східним стандартним часом людині з відкритими 25,5% площі поверхні тіла, потрібно провести до 12-15 хвилин на сонці, щоб синтезувати 1000 МО вітаміну D.

Навпаки, під час бостонської зими потрібно близько 1 години, щоб синтезувати 1000 МО вітаміну D! При цьому необхідно бути хоч трохи роздягненим.

Зимою отримати вітамін D нереально — необхідно 4 години бути з оголеними руками.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

Источник