4 способи запустити смартфон, який не вмикається

Після глибокого розряджання деякі смартфони раптово перестають вмикатися. Здається, що достатньо їх перезарядити — але телефон не реагує на подібні спроби.

Якщо це сталося — не потрібно панікувати, купувати новий телефон чи шукати адресу сервісу. Існує кілька способів “реанімувати” смартфон, доступних у домашніх умовах. Достатньо їх спробувати — і користувачу знову будуть доступні контакти, улюблені соцмережі, серіали та ельдорадо казино з мобільного.

ТОП-4 способи запустити розряджений смартфон

Якщо не вдається одразу увімкнути телефон після перезаряджання — варто спробувати ці способи:

  • Перевірити різні формати зарядки.

Можливо проблема просто в тому, що телефону не вдається зарядитися. Тому спершу варто увімкнути смартфон у розетку та перевірити, чи з’явився індикатор заряджання (більшість смартфонів показує його навіть у вимкненому вигляді). Через пів години — перевірити, чи заряджання просувається. Найкраще використовувати при цьому оригінальну зарядку, щоб уникнути будь-яких невідповідностей.

Якщо заряджання не почалося, чи зупинилося на певній відмітці — варто спробувати інший кабель чи блок заряджання. Можливо, справа у зламаному кабелі чи неробочому блоці. Якщо телефон не новий — можна також порухати роз’єм кабелю в телефоні, щоб перевірити, чи є контакт. 

Корисно також під’єднати смартфон кабелем до комп’ютера — щоб заряджання почалося за програмною командою.

  • Перезавантажити смартфон.

Можливо, мобільний просто завис. Щоб позбутися зависання — необхідно перезавантажити вже заряджений смартфон. У більшості мобільних на Android для цього достатньо надовго затиснути кнопку включання/виключання. 

Якщо у телефоні знімається батарея — це також можна використати, щоб виключити завислу систему. А потім увімкнути її вручну кнопками.

Також багато смартфонів мають приховану кнопку жорсткого скидання. Її розташування на конкретному смартфоні можна знайти на Youtube. Для натискання цієї кнопки знадобиться шпилька. 

  • Кілька разів повторно спробувати запустити смартфон.

В деяких телефонах присутній контроллер, який блокує роботу пристрою при глибокому розрядженні. В подібному випадку мобільний може не зреагувати на спробу запуску одразу. Тож варто натиснути кнопку включення. Та потримати її у затиснутому вигляді до двадцяти секунд. Після чого повторити процедуру через три секунди. Варто зробити до п’яти таких підходів, щоб “достукатися” до контроллера. 

  • Спробувати увімкнути смартфон з іншою сімкою чи без неї.

Інколи проблеми з СІМ-картою призводять до того, що смартфон зависає. Щоб перевірити, чи це так — достатньо спробувати увімкнути пристрій зовсім без сімки чи з іншою картою. Якщо спрацювало — треба нести картку на заміну до крамниці провайдера.

Якщо нічого не допомагає

Якщо всі методи перепробувано, а увімкнути смартфон не вдалося — варто все ж віднести його у сервіс.

Можливо, проблема вирішується цілком просто. Наприклад, проблеми з увімкненням можуть виникнути, якщо зносилася кнопка запуску чи забруднився контакт під нею. 

Можливі й гірші проблеми — наприклад, пошкодження внутрішніх частин смартфона через потрапляння вологи чи здуття певних мікросхем. Перевірити це може лише майстер у сервісі.