Банальні помилки, які можуть зіпсувати смак супу

Господиням на замітку.

Суп — страва, без якої багато хто не уявляє приймання їжі в середині дня. Його часто подають на обід, намагаються зробити його смачним і наваристим, щоб усім було приємно його їсти, інформує Ukr.Media.

Господиня може вкладати душу в цю просту, здавалося б, страву. Але не завжди результат її старань буде радувати домашніх і навіть її саму.

Вся річ у тім, що смакові якості будь-якого супу можна зіпсувати, здійснюючи певні дрібні помилки. Про найбільш значні з них буде розказано далі.

Температура приготування

Вона не повинна бути занадто високою. Суп потрібно варити на середньому вогні, хоч це і буде повільно.

Якщо готувати швидко, робити температуру величезною, то інгредієнти втратять аромат, позбавляться первинних смакових якостей. В результаті суп не буде ароматним, не буде відрізнятися наваристістю.

Черговість овочів

Всі складові супу готуються з різною швидкістю, про що слід пам'ятати. Овочі, які нарізані великими шматками, потрібно додавати в першу чергу, а ось дрібні інгредієнти можна засипати вже в кінці приготування.

Це дозволить всім продуктам дійти до потрібного стану, не опинитися в кінцевому підсумку сирими або ж перевареними.

Додавати продукти не вчасно

Дуже важливо не тільки черговість додавання інгредієнтів дотримуватися, але і його своєчасність. Макарони або ж крупу слід додавати в суп за 15 хвилин до завершення його приготування.

Відварене м'ясо слід опускати в воду теж в самому кінці, щоб воно не втратило смакових якостей. А ось овочі потрібно додавати на самому початку.

Додавання приправи

Не варто додавати ніяких приправ і спецій на самому початку або ж в середині готування супу. Це потрібно робити або ж в самому кінці варіння, або ж після виключення вогню.

Лише так страву можна зробити по-справжньому ароматною. Також слід подбати про якість приправи, використовувати ту, яка свіжа, у якій не вийшов термін придатності.

Всіх цих помилок в процесі приготування супу слід уникати за всяку ціну. В такому випадку він завжди буде відрізнятися просто чудовим і неперевершеним смаком.

Источник