Ці 4 продукти приносять більше шкоди організму, ніж користі

Не усі "корисні" продукти є такими насправді.

Сьогодні як ніколи важливо стежити за харчуванням, адже фастфуд, на жаль, став частиною життя багатьох людей. Якщо ви вирішили, нарешті, продумати свій раціон, є велика ймовірність того, що ви можете зробити вибір на користь продуктів, який насправді не є настільки вже й корисними. Ми вирішили з'ясувати, що це за продукти, інформує Ukr.Media.

Пластівці

Нескінченні рекламні ролики зі щасливими родинами, що вживають смачні пластівці, змушують замислитися про реальну користь цього продукту. Дієтологи впевнені, що не варто перетворювати пластівці на постійний сніданок, особливо для дітей. Уся річ у тім, що у ста грамах такого продукту міститься забагато вуглеводів, а ось клітковина, яка є важливою саме вранці, у ньому взагалі відсутня.

Злаковий хліб

Звичайно, такий хліб буде трохи кориснішим за звичайний з пшеничного борошна, але все ж таки варто розуміти, що деякі види хліба не містять справжнього зерна. Часто у хлібі міститься очищене зерно, яке є абсолютно марним для нашого організму. Хліб містить лише зайві калорії. Зовсім інша справа — цільне зерно, оскільки таке зерно містить усі частини ядра.

Йогурт

Ще один улюблений багатьма продукт для сніданку — йогурт. Причому багато людей обирають саме низькокалорійний продукт. Насправді, такий йогурт майже нічим не відрізняється від звичайного йогурту зі стандартним вмістом жирів. Можна погодитися з тим, що цукру у таких йогуртах менше, проте підсилювачів смаку більше у кілька разів, а це, як ми знаємо, не настільки вже й корисні для організму компоненти.

Фреші

Кілька років тому фреші були неймовірно популярними. Звичайний сік з пакетів містить забагато цукру, про це ми знаємо, але хто сказав, що фреш позбавлений цього компонента? За реальних умов, після вичавлювання у такому соку не залишається корисних волокон, а ось цукру і води забагато. Якщо ви стежите за кількістю вуглеводів, слід якомога обережніше ставитися до фрешів, оскільки вони можуть завдати значно більше шкоди, ніж користі.