Чому бідній людині так важко стати багатою

Точна відповідь.

Бідність і багатство — це два надзвичайно різні соціальні статуси, які мають величезний вплив на життя людей. А ще між ними прірва, бо бідний ніколи не зрозуміє багатого, також, як голодний — ситого. Хоча багато хто мріє про багатство, для бідних людей досягти цієї мети зазвичай складно. Практично у всіх країнах світу рівень бідних людей набагато вищий, інформує Ukr.Media.

Чому так? Чому бідній людині так важко стати багатим? Не будемо встромляти цвяхи в пісок, відразу до суті.

По-перше, на це сильно впливає середовище, яке не дає отримати високий рівень освіти. Часто бідні люди не мають можливості здобути вищу освіту, що робить їх менш конкурентоспроможними на ринку праці. А якщо отримують, то не в таких вузах, з яких потім можна влаштуватися на високооплачувані роботи.

По-друге, оточення. Коли всі п'ють за гаражами, а не створюють в гаражах найбільші компанії в світі, складно щось змінити. До того ж, багаті і впливові люди не сильно горять бажанням дружити з бідними. Чому? Адже бідні тягнуть вниз.

По-третє, початкова відсутність капіталу. Недолік фінансових ресурсів не дозволяє бідним людям інвестувати в свою освіту або свої бізнес проєкти. Перемагають тільки найхитріші.

Приклад батьків. Часто бідні думають, що якщо у таких важливих людей в житті, як їхні батьки, не вийшло стати багатими, то і у них теж не вийде. Хто вони такі, якщо у батьків не вийшло. Батьки ж приклад і авторитет.

Негативні стереотипи. Бідні люди часто стикаються з негативними стереотипами, які заважають в досягненні успіху. Наприклад, установки в стилі: "не жили багато, годі й починати" дуже сильно заважають успіху.

Низька самооцінка. Бідні люди на тлі їх рівня життя часто мають низьку самооцінку, яка призводить до відсутності мотивації і нестачі впевненості в собі.

Високий рівень боргів і низький рівень доходу заважає вирватися із замкнутого кола.

Чи можна з цим щось зробити? Так, звичайно. Ключі від усіх дверей у нашій голові. Потрібно просто перепрошити ментальні конструкції і почати думати по-іншому і дивитися на світ по-іншому.

Источник