Чому фісташки завжди продають солоними

Кому вони протипоказані.

Фісташки — горіхи, що полюбилися багатьом споживачам. Вони прекрасно підходять, як закуска до пива або доповнення до десертів. Але частіше в магазинах можна зустріти солоні горіхи з напіврозкритою шкаралупою. Чому саме такий вид особливо популярний серед покупців і чому фісташки солоні, спробуємо розібратися, інформує Ukr.Media.

Розкриваємо секрети

Фісташка поширена в тропічних і субтропічних областях Середземномор'я, Азії, Центральної Америки, Африки. Ця культура відома з давніх часів. На Сході її називають «деревом життя», вважається однією з шанованих рослин.

Багато хто вважає, що фісташка розкривається механічним шляхом. Але це не так. Горіхи в міру дозрівання починають розкриватися з шкаралупи, видаючи відповідний звук. Збирають їх в нічний час, так як дерево вдень виділяє ефірні олії, одурманюючі людину.

У міру дозрівання розкриваються не всі горішки. Ті, що залишилися закритими, пускають у виробництво. Саме там під впливом теплової обробки, інші фісташки розкриваються. Їх обсмажують і солять. Тому на стіл споживачів вони потрапляють після обробки. Перед обсмажуванням фісташки спеціально вимочують в сольовому розчині.

Незважаючи на поширеність солоних горішків, користі від них організм отримує значно менше, ніж від свіжих плодів. Тому вживання їх в солоному вигляді не рекомендовано людям, що страждають гіпертонією, схильні до ожиріння. Сіль призводить до застою води в організмі, як наслідок з'являються набряки.

Також ядра горіхів містять стронцій — вид металу, що володіє токсичною дією. При вживанні 0,5 склянки фісташок, в організм потрапляє чверть від добової норми цієї речовини.

Солоні фісташки довго не зберігаються. При виборі горішків, уважно їх вивчають. Прочинена шкаралупа говорить про ступінь зрілості, на ній не повинно бути темних плям, тріщин. Ядра повинні мати насичений темно-зелений колір. Коричневий відтінок попереджає про те, що ядра почали псуватися. У свіжих горіхів запах приємний при відсутності відчуття згірклої олії. Розмір плодів зазвичай перевищує 1 см.

При зберіганні горіхів, дотримуються деяких рекомендацій. Фісташки здатні вбирати сторонні запахи, тому їх зберігають в щільно закритій тарі. Продукт любить темне прохолодне місце, ємність для зберігання ставлять далеко від тепла і світла. Зберігати плоди можна в морозильній камері, в щільно закритій упаковці.

Источник