Чому не потрібно виливати воду з каструлі після варіння рису: 5 основних причин

Використання рисової води в косметичних та господарських цілях.

Скільки можна після варіння рису, виливати воду у раковину? Адже вода не менш цінна, ніж сам рис. Вона може бути використана для заміни хімічних речовин, адже це є повністю натуральна рідина з цінними властивостями. Вона містить фолієву кислоту, залізо, калій, цинк, магній та багато вітамінів групи В, а також важливі амінокислоти, інформує Ukr.Media.

Рисову воду можна використовувати по-різному, від косметичних цілей і до прибирання будинку, завдяки цьому ми скорочуємо непотрібні відходи та заощаджуємо на продуктах, які, як правило, зберігаються у пластиковій тарі. Використовуючи такі натуральні речовини, як рисова вода, ми робимо усвідомлений вибір на користь екологічного способу життя, а також заощаджуємо на витратах.

Засіб для догляду за волоссям

Рисова вода, як ми вже згадували, багата на антиоксиданти, мінерали, містить всі групи вітамінів B і вітамін E. Крім того, вона містить важливі речовини, одержувані в результаті природного процесу ферментації рису, корисні для стимулювання і регенерації клітин. Завдяки такому багатому поживному складу, рисова вода підходить для зміцнення волосяного стрижня. Також її можна використовувати для заспокійливих і пом'якшуючих компресів для чутливої ​​або роздратованої шкіри голови. Рисова вода надає блиску волоссю і перешкоджає його сплутуванню. Маска на основі цієї чудової води допоможе надати волоссю об'єм і зволожити його абсолютно безкоштовно. Ви можете доповнювати її ефірними оліями, щоб персоналізувати догляд.

Догляд за шкірою

Рисова вода містить продукти ферментації — дуже корисні речовини проти старіння шкіри, які часто використовуються в дорогих кремах та інших косметичних продуктах. Рисову воду можна використовувати як тонік для обличчя, щоб отримати шкіру, що сяє. Для цього просто зануріть ватний диск (краще користуватися дисками для багаторазового використання) у воду, а потім дбайливо протріть обличчя, м'яко очищаючи шкіру. Якщо є час, можна використовувати рисову воду як ефективну маску, нанісши її на шкіру і залишивши на кілька хвилин. Крім того, рисовою рідиною можна делікатно зняти макіяж, якщо, звичайно, ви не користуєтесь водостійкою декоративною косметикою. Рисова вода чудовий засіб для компресів, при почервонінні і подразненні на шкірі, вона відновлює її природний баланс.

Натуральний миючий засіб для посуду та скляних поверхонь

Вода після варіння рису може використовуватися як альтернативний засіб для миття посуду. Очевидно, що для бруду, що важко видаляється, краще використовувати звичайний засіб для миття посуду. Але для посуду, який не дуже брудний, рисова вода дійсно буде хороша, зайвий раз не забруднюючи воду побутовими хімікатами.

Крім того, крохмаль у рисовій воді притягує бруд, тому він чудово підходить для миття вікон та дзеркал. Щоб приготувати домашній екологічно чистий миючий засіб, просто налийте рисову воду в пульверизатор, розпиліть на поверхні та протріть сухою тканиною.

Екологічний засіб для усунення неприємних запахів

Ви можете повторно використовувати воду після варіння або промивання рису для миття пластикових контейнерів від бруду та запахів. Метод дуже простий: просто заповніть контейнери рисовою водою, залиште на 30 хвилин, потім промийте проточною водою. У Кореї рибу часто замочують у рисовому відварі, щоб вона пахла під час приготування. Справді, це креативне і надійне рішення для боротьби з неприємними запахами.

Рисова вода — натуральне добриво

Рисову воду також можна використовувати для поливу рослин, головне, щоб вона не була солоною та гарячою. Цінні поживні речовини, присутні у рисовій воді, діють як 100% натуральне добриво. Таким чином ви можете мінімізувати використання хімічних речовин вдома.

Источник