Чому не варто затримуватися на роботі

Незважаючи на прохання начальства, слід уникати переробок.

У сучасному світі від людей вимагають все більше і більше самовіддачі, хоча багато процесів автоматизовані. Незважаючи на прохання начальства, слід уникати переробок, якщо вони приносять вам тільки головний біль, інформує Ukr.Media.

Ми навіть не розглядаємо, як потрібно не затримуватися на роботі, тому що тут питання полягає лише у ваших пріоритетах. Кому важливіша кар'єра — той може собі дозволити затримуватися. Якщо у вас є сім'я, то краще, звичайно, віддавати більше часу їй. Увага приділяється не поодиноким випадкам, а патології, коли людина на роботі майже живе.

Причина перша: у вас є свої справи

Проблеми вашого боса повинні залишатися його власними проблемами. Якщо у вас завал на роботі, то задумайтеся про те, щоб поміняти місце роботи, тому що немає сенсу орати на дядька поодинці. Якщо працює весь колектив, закриваючи дірки і борги. То це якоюсь мірою нормально. Бувають такі періоди в будь-яких організаціях, коли потрібно робити понаднормово.

Річ у тім, що через постійної текучки в багатьох місцях роботи на людей звалюються додаткові завдання. Якщо вам за це не доплачують або ви не відчуваєте віддачі, то не потрібно переробляти. Подивіться на все з боку. Ви не робот, у вас є своє життя, вам теж хочеться відпочити. Чому великий обсяг роботи повинен падати тільки на вас? Це не правильно, якщо роботодавець нічого не робить в цьому напрямку. У вас є свої справи, які не цікаві вашому начальству, так чому ж вам повинні бути цікаві їхні справи? Не давайте приводу класти себе в кишеню, ставати річчю, власністю компанії.

Причина друга: ви можете стати трудоголіком

Трудоголізм — це така ж недуга, як і лінь, хоч він і вигідніше в фінансовому плані. Справа не в тому, якими ви здаєтеся вашим колегам, друзям і близьким. Справа, скоріше, у вашому здоров'ї. Коли людина багато працює, то вона поступово забуває, як правильно потрібно розслаблятися. Робота закрадається вам у свідомість, роблячи вас рабами звички.

Якщо ви багато працюєте на себе, то у вас, швидше за все, немає такого великого стресу. У вас можуть бути проблеми з часом, але ви знаєте, що ніхто не забере у вас жодної секунди Вашого життя просто так. Коли ви працюєте на дядька, вас можуть обдурити або просто нахабно сказати, що це ваші проблеми. Бути трудоголіком не страшно коли ви отримуєте рівно 100 відсотків віддачі. Бути трудоголіком небезпечно під час роботи даремно. Ви не бачите результату, але продовжуєте йти вперед. Це дуже небезпечно для здоров'я, тому що відпочинок просто необхідний всім нам.

Причина третя: ваше життя перетвориться на стрес

Затримки на роботі бувають тільки в компаніях, які дуже легковажно ставляться до своїх обов'язків. Вже на співбесіді багато роботодавців зізнаються в тому, що у них переробки є нормою. Це синонім слова "хаос". Біжіть звідти якомога далі, тому що ні в одній нормальній фірмі, компанії немає ніяких переробок, тому що все структуровано, все налаштовано максимально добре. Ваше життя стане нескінченним стресом, тому що від вас будуть вимагати більше, ніж ви можете зробити.

Найгірше те, що начальники не сприймають переробку в щось незвичне, коли це норма. Їм здається, що їх підлеглі — це роботи, у яких нескінченне здоров'я і час. Вас просто не поважають, вас не цінують і не приймають за людей. Вами просто користуються, тому не варто затримуватися на роботі на постійній основі.

Причина четверта: ви порушуєте режим дня

Не важливо, хто ви — сова або жайворонок. Важливо лише те, що при інтенсивній роботі ви не встигаєте як слід розслабитися вдома, прийти в себе і поїсти вчасно. Їсти на ніч не можна не тільки тим, хто худне, але і тим, хто просто хоче бути здоровим. Річ у тім, що нашому організму потрібно приблизно пара годин для того, щоб переварити основну масу їжі до сну. Коли ви приходите з роботи пізно, ви не можете нормально завершити день, якщо це, звичайно, не п'ятниця. Природа створила людину крихкою і вразливою, тому працювати потрібно в міру. Якщо вам здається, що ви маєте в запасі ще багато сил, то не варто дійсно в це вірити.

Не варто затримуватися на роботі, тому що ви повинні жити правильно. Якщо ви щось не встигаєте, то залиште це на п'ятницю або навіть на суботу. Не ставайте рабами компанії, адже якщо генеральний директор вас не бачить і не спілкується з вами, значить ви працюєте даремно. Ваші зусилля повинні заохочуватися. Не будьте трудоголіками.