Цибулевий чай: користь, поради по вживанню та рецепт напою

Чому варто почати щодня пити даний напій.

Цибулевий чай може принести дивовижну користь для здоров'я — вживання чашки цього напою в день може захистити організм від розвитку гіпертонії та інших нездужань, зміцнити імунну систему, знизити ризик застуди, інформує Ukr.Media.

Коли справа стосується здорових напоїв, цибулевий чай може бути останньою річчю, про яку ви подумаєте. Можливо, ви навіть не чули про цей напій. Але фахівці констатують, що це один з кращих чаїв, що підвищують імунітет, які можна приготувати самостійно.

Експерти пояснили, чому варто почати щодня пити цибулевий чай

Забезпечує захист від застуди. Фахівці кажуть, що в холодні місяці чашка такого напою може мати цілющу дію. Його приймання підвищує рівень антиоксидантів в крові, що зміцнює імунітет. Цибуля містить потужні антибактеріальні та протизапальні сполуки, які покращують захист організму від розвитку застуди, кашлю, ГРВІ.

Допомагає регулювати рівень холестерину. Цибуля багата флавоноїдом кверцетином — дане з'єднання відоме своєю властивістю нормалізувати рівень холестерину. Щоб поліпшити за рахунок цього стан серця, експерти радять випивати чашку або дві цибулевого чаю кожен день.

Може покращувати показники цукру в крові. За даними дослідження, цибуля запобігає різким стрибкам цукру в крові. Завдяки своїм протизапальним, антиоксидантним властивостям вона зменшує прояв симптомів діабету.

Покращує якість сну. Одна чашка цибулевого чаю в день допоможе міцніше спати. Цибуля містить L-триптофан, форму амінокислоти, яка є природним заспокійливим засобом. Це також допомагає знизити загальний рівень стресу.

Підходить гіпертонікам. Флавоноли цибулі допомагають контролювати кров'яний тиск. До того ж вона містить сполуки сірки, що сприяють розрідженню крові і перешкоджають утворенню тромбів.

Як приготувати

Півтори склянки води довести до кипіння, додати одну нарізану цибулину, 2-3 розчавлених зубчики часнику, один лавровий лист і потомити, поки вода не змінить колір на більш глибокий. Процідити, вилити в чашку, додати трохи меду, корицю, лимонний сік на свій смак.

Источник