Counter-Strike: Global Offensive — популярна гра у світі кіберспорту

Counter Strike – не лише одна з найкращих командних ігор шутерів усіх часів, а ще кіберспортивна дисципліна з якою проводяться турніри. У 2022 році вихід нового четвертого видання CS:GO збігся з піком розквіту онлайн-беттингу, тому букмекери відразу почали займатися прийомом ставок на матчі з цього кіберспорту. Тепер у Counter-Strike: Global Offensive грає 800 тис. користувачів щомісяця. Зробити ставку на кіберспорт можна на сайті https://gbett1.net/uk-ua/.

Типи турнірів

Розглянемо найбільш відомі турніри з Counter-Strike?

  • FACEIT Major – досить популярний та значущий турнір з гри Counter-Strike: Global Offensive. У 2018 році його призовий фонд склав цілий $1 млн. Турнір FACEIT Major складається з трьох етапів. Challengers Stage – перший етап, у якому беруть участь найкращі команди стадії Minor, а також команди, що посіли з 8 по 16 місця на минулій стадії Major. Вісім найкращих команд потім переходять на наступну стадію під назвою Legends Stage, де вони борються з найкращими 8 командами минулої стадії Major. Третій етап Champions Stage – це фінал, де 8 найкращих команд борються за головний приз.
  • ESL Pro League – найбільший турнір, на який фанати гри CS: GO роблять ставки найчастіше. Перший матч ESL Pro League проходив у Німеччині у 2015 році. На той час у турнірі взяло участь 24 команди професійних гравців-кіберспортсменів, а призовий фонд склав цілих $500,000. Згодом організатори збільшили кількість учасників до 48, таким чином давши можливість більшій кількості гравців показати себе у цьому кіберспорті. Найбільше перемог до 2019 року заробили команди Fnatic та Astrails, а в останньому турнірі перемогли геймери з команди Team Liquid.
  • ELEAGUE CS:GO Premier – це також досить великий турнір, який складається з групового етапу та плей-офф стадії. У ELEAGUE CS:GO Premier беруть участь 16 команд із різних країн Європи та США, а призовий фонд цього чемпіонату становить $1 млн.

Плюси та мінуси ставок на CS:GO

Перевагами парі та беттингу на гру Counter-Strike: Global Offensive є стабільність, адже особливо великих “гойдалок” тут не слід очікувати й результати ігор за останні роки показують, що фаворити не особливо змінюються щороку.

Недоліки полягають у тому, що турнірів та подій у CS:GO не так багато, як в інших видах спорту. А на ігри нижчого рівня і розпис не такий широкий. Зазвичай у турнірах та матчах третього тиру ставити можна лише на перемогу однієї з команд.