Де набирати і коли освячувати воду

Традиційно запаси святої води робляться в Святвечір — 18 січня, а також під час Хрещення 19 січня.

У січні православні традиційно роблять запаси святої води. Для набору води, якій приписують незвичайні властивості приносити удачу і зцілювати навіть безнадійних хворих, відправляються до джерел або у храми двічі в січні: у Святвечір 18 січня, а також під час Хрещення 19 січня, інформує Ukr.Media.

Коли набирати святу воду

Унікальну здатність вода набуває в ніч з 18 на 19 січня, навіть набрана з водопроводу.

Найбільш правильний час, щоб заповнити судини цілющою рідиною — з 00:10 і до 01:30 ночі.

Де набирати святу воду

Набирати воду можна з-під крана, а також у водоймах: відмінно підійдуть озеро, ставок, річка, джерела. Якщо не виходить вибратися до джерел, можна просто купити воду в найближчому магазині, а потім освятити її в храмі.

Скільки набирати і як зберігати святу воду

Величезні запаси води робити не варто, досить буде і одного літра. Ідеальний посуд для зберігання — скляний, зберігати воду варто не більше року, до наступного Святвечора.

Якщо свята вода протухла або в ній з'явилися пластівці, зливати в каналізацію її не рекомендується, підшукайте для утилізації зіпсованої рідини місця далеко від місць, за якими ходять люди і тварини. Можна полити дерево або кімнатні рослини.

Як і де освячувати воду

Зазвичай віряни приносять пляшки в храм, де вода освячується або набирається під час богослужіння. Крім того, таїнство водосвяття може зробити і самостійно, для цього достатньо прочитати молитву.

Однак варто пам'ятати, що навіть освячену воду з-під крана або з водойми категорично не можна пити — великий ризик кишкових розладів, підійде вона лише для зовнішнього застосування і, наприклад, окроплення житла.

Як використовувати святу воду

Для посилення цілющих властивостей радять поститися 18 січня, а на наступний день прийняти воду натщесерце. Крім того, пити її можна весь день 19 січня, а також в моменти недуги. Вважається, що хвороба, як фізична, так і духовна, ітиме швидше, а окроплений будинок буде перебувати під надійним захистом. Якщо об'єму рідини не вистачає, її можна розбавляти звичайною водою.

Источник