Дієтологи назвали несподівані переваги надмірної ваги

Головне, щоб зайві кілограми не перейшли в ожиріння.

Хороші новини для людей із зайвою вагою — можна більше не картати себе за черговий з'їдений десерт. Виявляється, в деяких випадках ненависні кілограми мають позитивний вплив, розповіли дієтологи, інформує Ukr.Media.

По-перше, повні люди рідше застуджуються і хворіють. Особливо це допомагає при супутніх захворюваннях — поганому кровообігу, захворюваннях щитоподібної залози або печінки. Як пояснили лікарі, жир виступає резервним джерелом енергії, тому в якійсь мірі має теплоізолюючий ефект. Крім того, зайва вага може допомогти після інсульту.

Після інсульту люди з невеликою зайвою вагою виживають з більшою ймовірністю. Напевно, тут йде мова про те, що наслідки викликають виснаження організму і неможливість приймати їжу. Людина може виявитися буквально виснаженою навіть за наявності, здавалося б, належного догляду. Там цей жир потрібен для пробудовування структури головного мозку, — пояснили фахівці.

Також надмірну вагу можна назвати якоюсь "подушкою" для захисту внутрішніх органів. З віком через втрату м'язової тканини і ослаблення зв'язок вони починають провисати, а жировий прошарок здатний надавати підтримуючий ефект. Крім того, простіше навчитися плавати: навіть не знаючи технік, можна лягти на воду і не потонути, зазначили лікарі.

Однак не варто зачаровуватися перерахованими плюсами. Не можна забувати, що зайва вага — це загроза для здоров'я. Важливо стежити, щоб вона не перейшла в ожиріння, підкреслили медики.

Є цифри, які складаються за формулою індексу маси тіла в норму — від 19 до 25. Далі до 30 буде зайва вага, але це ще не ожиріння, — пояснили дієтологи.

Источник