Фінансова подушка, що це таке і її значущість в сімейних відносинах

Це один з елементів фінансової складової сімейних відносин.

Фінансова подушка, це частина грошових коштів, яка відкладена на "чорний день", на непередбачені обставини і витрати, які можуть виникнути з незалежних від нас причин, інформує Ukr.Media.

Що дає фінансова подушка? Частина, відкладених грошових коштів, дає нам не тільки фінансовий спокій, але і психологічний комфорт в сім'ї. Особливо це допомагає людям з підвищеною тривожністю. Знання про наявність якоїсь стабільної суми, яку можна витратити в разі непередбачених обставин, дає більше впевненості в завтрашньому дні. Для людей з підвищеною тривожністю гарантія благополуччя майбутнього, це дуже важливий показник.

Отже, якою ж має бути фінансова подушка? Фінансова подушка може бути трьох типів: мінімальна, оптимальна і максимальна. Мінімальна фінансова подушка це така частина грошей, яка допоможе, не змінюючи рівня життя, прожити вашій родині три місяці. Оптимальна фінансова подушка допоможе вам прожити таким чином шість місяців. Максимальна — дванадцять місяців.

Фінансова подушка повинна бути доступна для вас завжди, щоб ви могли скористатися нею в будь-який момент при настанні непередбачених обставин. Фінансова подушка не може лежати на вкладі, бути покладеною в інвестиції. Вона повинна бути завжди доступною, навіть якщо ваші рахунки в банках будуть помилково заморожені. А це готівкові гроші, які буде з'їдати інфляція. У зв'язку з чим, фінансова подушка не повинна бути великою. Це теж може додавати тривожності, тому що ви будете відчувати, що багато втрачаєте під впливом інфляції. Також, наявність великих грошових коштів вдома спричинить занепокоєння за їх безпеку і збереження від протиправних дій.

Варто також відзначити, що всередині сім'ї потрібно домовитися про те, за яких обставин будуть використані дані грошові кошти, для того, щоб уникнути в подальшому конфліктних ситуацій і суперечок.

Фінансова подушка, це не накопичувальний фонд, який може бути відкритий окремо, це не гроші, вкладені в акції, які завтра можуть впасти в ціні. Це окрема сума грошей, яка зберігається і поповнюється залежно від інфляції і вашого доходу. Вона допоможе вам м'яко і комфортно долати труднощі, пов'язані з непередбаченими обставинами. Не тільки знизить ваш психологічний дискомфорт у важкі періоди, але і уже сьогодні дасть фінансову впевненість у завтрашньому дні.

Источник