Фото найбагатших жінок світу 2021 року

Як виглядають мільярдерки.

Імените видання Forbes представило список найбагатших жінок 2021 року. До нього увійшли як спадкоємиці статків, так і дами, які сколотили капітал самостійно (втім, першу десятку складають лише спадкоємиці). І якщо ви вважаєте, що виглядають вони як лощені світські левиці, то це не завжди так, інформує Ukr.Media.

Франсуаза Бетанкур Майерс

Франсуаза є гідною продовжувачкою сімейної справи. При ній доходи компанії LOréal ростуть, піднялася вартість акції, і хоча через кризу 2020 року стан підприємниці трохи зменшився, це сталося не так стрімко, як у багатьох колег. Капітал француженки оцінюється в 73,6 мільярда доларів.

Еліс Уолтон

Співвласниця компанії Walmart, вже народилася з величезним статком, відразу вливатися в сімейні справи не стала. Спочатку вона закінчила університет і працювала в сфері фінансів. Лише отримавши неабияку частку досвіду, Еліс прийняла частку в батьківській справі. Капітал дами оцінюють в 61,8 мільярда доларів.

Маккензі Безос

Колишня дружина засновника Amazon отримала 4% акцій компанії при розлученні. Це моментально перенесло її на сторінки Форбс. Зате Маккензі підписала "клятву дарування", обіцявши передати в благодійні фонди половину свого капіталу, який оцінюється в 53 мільярди доларів.

Джулія Кох

Джулія, яка успадкувала після смерті чоловіка величезні статки, з успіхом продовжує його справу. Наступниця компанії Koch Industries ще й жертвує воістину шокуючі суми на благодійність і медичні розробки. Капітал американки — 46,6 мільярда доларів.

Міріам Адельсон

Ще одна вдова, яка отримала значний капітал після смерті чоловіка — — Міріам Адельсон. Її чоловіком був Шелдон Адельсон, власник гральної імперії. Втім, від інших багатих жінок цього списку Міріам відрізняє те, що крім стану вона отримала і масу проблем. Las Vegas Sands завершив минулий рік зі збитком в 1,69 мільярда. Дамі потрібно сильно постаратися, щоб знову поставити імперію на ноги. Ну а поки її статки — 38,2 мільярда доларів.

Жаклін Марс

Ще одна спадкоємиця в нашому списку. Антрополог за освітою, Жаклін з успіхом займається справами Mars Incorporated. Крім цього, вона є піклувальником кінної команди США і складається в раді директорів опери Вашингтона. Статки поважної дами — 31,1 мільярда доларів.

Ян Хуейянь

Сьогодні 39-річна Ян — найбагатша дама Китаю. 70% акцій компанії Country Garden їй підніс у подарунок батько. Головою компанії (вже не таким багатим) залишається він, а дочка готується зайняти його посаду. До речі, і з особистим життям у китаянки порядок. У 2006 році після побачення наосліп вона вийшла заміж. Статок Ян — 29,6 мільярда доларів.

Сьюзан Клаттен

Найбагатша жінка Німеччини, отримавши у спадок частки Altana і BMW, всерйоз зайнялася роботою. Саме вона просунула фармацевтичну компанію Altana з рядової в третю за величиною в Німеччині. Статок Сьюзан — 28,7 мільярда доларів. І навіть пандемія не змогла вибити її з колії. Продажі BMW, що впали, вона швидко повернула на колишній рівень.

Джина Райнхарт

Найбагатша австралійка отримала у спадок від батька 76,6% акцій компанії Hancock Prospecting. Правда, в справах не все гладко. Батько Джини вказав у заповіті, що активи повинні перейти і до її 4 дітей, коли молодшій дочці стукне 25 років. На ділі мати довго не допускала дітей до активів, за що отримала покарання суду. Зараз фонд контролюють діти, але розгляди не закінчені. Капітал Джини — 23,6 мільярда доларів.

Айріс Фонтбона

Найбагатша чилійка, вдова мільярдера, займається справами компанії Antofagasta. Айріс з дітьми мають прибуток від гірничодобувної компанії, банківських часток, транспортних компаній і курортів в Хорватії. Статки Айріс оцінюють у 23,3 мільярда доларів.

Источник