Які вітаміни потрібні вашій шкірі, щоб вона не була сухою

Зволоження та живлення зсередини.

Всі ми чудово знаємо, що краса шкіри починається зсередини. Така поширена проблема, як сухість шкіри, може бути викликана цілим рядом факторів: неправильний догляд, зневоднення, старіння, сезонні кліматичні зміни, стрес, алергія або дефіцит якихось поживних речовин. Якщо ви регулярно використовуєте зволожуючі засоби, п'єте достатню кількість води і збалансовано харчуєтеся, а лущення не проходить, значить необхідно вирішувати проблему зсередини. Нижче розповідаємо про 5 кращих БАДів, які допоможуть впоратися з сухістю шкіри і нададуть їй здоровий, сяючий вигляд, інформує Ukr.Media.

Вітамін D

Вітамін D відповідає за багато аспектів здоров'я, в тому числі за хороший стан шкіри. Він регулює її бар'єрну функцію, інтенсивність росту нових клітин епідермісу, а так само стан імунітету — першої лінії захисту від патогенних організмів. Крім того, наукові дослідження безпосередньо пов'язали дефіцит вітаміну D з сухістю шкіри. Зараз, сидячи по домівках, "сонячного" вітаміну ми явно недоотримуємо, так що БАДи — відмінне рішення.

Колаген

Ми вже неодноразово говорили про колаген, але коли мова заходить про стан шкіри, його не можна не згадати. Це найпоширеніший білок в нашому організмі, з якого складається близько 75% всіх наших шкірних покривів. З віком волокна колагену стоншуються, втрачають свою еластичність, через що виникає сухість, лущення і зморшки. Регулярне вживання колагену не лише підвищує пружність шкіри, але і створює захисний шар, що не дає волозі випаровуватися в більшому обсязі, ніж це необхідно.

Вітамін С

Вітамін С — потужний антиоксидант, що захищає клітини організму від пошкодження вільними радикалами, запобігаючи окислювальні процеси, які тягнуть за собою передчасне старіння. Крім того, він здатний вступати в реакцію з колагеном, що благотворно позначається на стані шкіри. Якщо в організмі достатньо вітаміну С, помітно поліпшується бар'єрна функція шкіри, що допомагає довше утримувати вологу в клітинах і захищає від сухості.

Риб'ячий жир

Риб'ячий жир — найкраще джерело омега-3 жирних кислот, які просто необхідні для красивої шкіри. Крім того, в ньому містяться і інші незамінні кислоти, які мають потужні протизапальні властивості. Риб'ячий жир не тільки живить шкіру зсередини, але і допомагає зміцнити захисний бар'єр, що не дає волозі випаровуватися, і може уповільнити процеси старіння.

Цераміди

Цераміди — поширений компонент поживних кремів і сироваток для обличчя, хоча говорять про нього помітно менше, ніж про колаген. Це ліпідні молекули, які завдяки своєму розміру проникають в глибокі шари шкіри, забезпечуючи захист зсередини. Бар'єр, який вони створюють, захищає від шкідливого впливу навколишнього середовища і утримує вологу в клітинах.

Перед початком вживання будь-яких БАДів проконсультуйтеся з лікарем.