Які овочі краще вживати взимку: свіжі, заморожені чи консервовані

Найкорисніші овочі в зимовий період.

Яким овочам краще надавати перевагу взимку: свіжим, замороженим чи консервованим? У яких з них краще зберігаються вітаміни? Розглянемо плюси і мінуси цих видів овочів, інформує Ukr.Media.

Свіжі сезонні та регіональні овочі

Безсумнівно, в свіжих овочах міститься більше вітамінів і мінералів. Дієтологи рекомендують взимку надавати перевагу регіональним сезонним овочам, а саме брюссельській, червоній і білокачанній капусті, цибулі-порею, буряку. Всі вони є типовими зимовими овочами. Урізноманітнити меню допоможуть морква, картопля, цибуля, томати, перець і печериці, які цілий рік доступні у продажу.

Недолік перерахованих вище овочів полягає в тому, що якщо вони зберігаються протягом тривалого часу, то поступово починають втрачати корисні речовини. Тому овочі краще з'їдати в перші кілька днів після покупки.

Заморожені овочі — це хороша альтернатива

Не у всіх є можливість щодня купувати свіжі овочі, тому заморожені можуть бути хорошою альтернативою в зимовий час. Вітаміни при заморожуванні губляться в меншій мірі, ніж багато хто вважає. Краще купувати продукт без добавок, а не напівфабрикат, наприклад, шпинат у вершках. Так ви самі проконтролюєте, скільки і чого ви додаєте при приготуванні.

Недоліки заморожених овочів: хоч і низька, але втрата вітамінів, кольору і форми.

Консервовані овочі не можна їсти щодня

Перевага консервів полягає в їх постійній доступності і довгому терміні зберігання. Головне не вживати їх щодня, так як вони не замінять свіжі овочі.

Недоліки: менший вміст корисних речовин, ніж у свіжих і заморожених овочах, непрезентабельний зовнішній вигляд.

Источник