Як правильно складати бюджет людям, які перебувають у парі

Закоханим людям варто навчитися складати спільний бюджет.

Фінанси — основна причина стресів у відносинах, які нерідко закінчуються розлученням. Вміння керувати грошима допомагає уникнути серйозних проблем. Партнерам необхідно навчитися складати сімейний бюджет. Як це правильно зробити, ми зараз розповімо, інформує Ukr.Media.

Об'єднайте свої доходи

Врахуйте усі гроші, які отримує кожна людина у парі. Сюди зараховується основна зарплата, додаткові джерела доходів.

Збережіть прозорість

Люди, які живуть разом, не повинні приховувати одне від одного інформацію, яка пов'язана з фінансами. Щоб заощадити, необхідно відверто розповісти про довгострокові цілі.

Розберіться зі своїми звичками щодо витрат

Визначте, хто у парі вміє витрачати з розумом. Він повинен відповідати за домашній бюджет. Друга людина може здійснювати контроль. Разом потрібно встановити статті витрат і суми, які будуть на них виділені.

Проводьте грошові перемовини

Заздалегідь сплануйте час для цього. Обговорюйте майбутні надходження коштів, поточні витрати, аналізуйте майбутні витрати. Це допоможе уникнути стресу у непередбаченій ситуації.

Встановіть правила

Обговоріть, яку суму кожен витратить без узгодження з партнером. Рішення про великі покупки приймайте разом, закладіть їх у бюджет.

Визначтеся з потребами

Запишіть загальні та особисті побутові потреби кожної людини. Виділіть розділи і заплануйте на це певні суми.

Обговоріть спільні фінансові цілі

До них слід зарахувати довгострокові грошові проекти, серед яких можуть бути такі: придбання житла, автомобіля, витрати на навчання, дітей.

Врахуйте особисті цілі кожного

У цей розділ бюджету слід зарахувати кошти, які необхідні на лікування, хобі, додаткову освіту та інші потреби партнерів.

Формуйте заощадження

Відкладайте гроші з кожної зарплати на банківський рахунок. Обговоріть, якою має бути сума внеску. На непередбачені обставини бажано залишати до 20 % доходу.

Источник