Як правильно вибрати хороші волоські горіхи: поради та рекомендації покупцям

Корисні винятково дозрілі та свіжі плоди.

Волоські горіхи користуються популярністю серед покупців. Продукт має корисні властивості, які позитивно впливають на організм. Але вибирати горіхи потрібно уважно, щоб не зіткнутися з продукцією низької якості, інформує Ukr.Media.

Правила вибору волоських горіхів

Продукт повинен бути свіжим, незалежно від того, в якому вигляді ви його купуєте. Вам необхідно уважно оглянути ядра і шкаралупу. На їх поверхні не повинно бути всіляких вад. Якщо хоча б один горіх в партії буде зіпсованим, то постраждають всі інші продукти. Понюхайте горіхи, оскільки запах цвілі і прілості повинен бути відсутнім.

Якщо ви купуєте неочищені горіхи, то очистіть кілька штук, щоб перевірити якість партії. Зверніть увагу на ті перегородки, які відокремлюють ядра. Вони мають бути світлими, адже це ознака свіжості продукту.

Зморшки на шкаралупі вважаються природними, але інших пошкоджень на її поверхні бути не повинно. Якісні продукти обов'язково очищають перед їх надходженням у продаж, тому зверніть увагу на цей момент.

Вам необхідно переконатися в тому, що горіхи сухі. Якщо на них потрапить волога, то незабаром їх можна викинути. Також потрібно постукати одним горіхом об інший. Ви повинні почути гучний звук. Якщо стук глухий, то це свідчить про псування плодів.

Природний відтінок шкаралупи повинен бути світло-коричневий. Темних і світлих ділянок бути не повинно. Рівномірне забарвлення продукту свідчить про те, що продукт якісний. При перевірці ядра можуть бути олійними. Значить, горіхи зберігали в неналежних умовах, тому вони не будуть смачними.

Не купуйте подрібнені горішки, оскільки дрібні шматочки виявляються гіркими на смак. Якщо ви все-таки придбали дрібний продукт, то варто відразу ж використовувати його за призначенням, щоб він не встиг зіпсуватися.

Огляньте ядра горіхів, щоб переконатися в тому, що вони володіють золотистим відтінком. Якщо на ядрах є темні плями, то продукт вже зіпсувався. Такі горіхи будуть гіркими.

Вибирайте волоський горіх правильно, оскільки лише так можна насолодитися його смаком. Готуйте страви на основі цього інгредієнта, щоб організм отримав максимум користі!

Источник