Як за 5 хвилин підготувати листя капусти для голубців

Хитрість просунутих господарок.

Голубці — улюблена страва багатьох, але для її приготування потрібно чимало часу і сил. Однак українці застосували кмітливість, і тепер качан можна приготувати і розібрати всього за п'ять хвилин — простий лайфхак, інформує Ukr.Media.

Для традиційних українських голубців потрібне м'яке і ніжне, але міцне капустяне листя. Зазвичай для цього качан капусти варять цілком у великій каструлі протягом як мінімум години. Потім потрібно ще дочекатися, коли капуста охолоне, після чого доводиться довго і ретельно розбирати качан на окреме листя, в яке загортається фарш з рисом.

Але, якщо застосувати кмітливість, час приготування капусти можна скоротити всього до п'яти хвилин, при цьому ні вода, ні окріп не будуть потрібні.

Досвідчені господині роблять це наступним чином: качан капусти загортається в харчову плівку, а потім ставиться в мікрохвильовку на 3,5 хвилини. Після цього плівка знімається, а капуста легко розбирається на м'яке і соковите листя.

Якщо біля качана листя залишилося твердим, потрібно надрізати його ножем для полегшення роботи. Ось і все — залишилося тільки сформувати голубці і готувати їх за вашим улюбленим рецептом.