Яку цибулю все ж треба класти у котлети — смажену або свіжу?

Смажена цибуля надає котлетам м'якість і солодкуватий смак.

Приготування фаршу з цибулею — буденна кулінарна процедура. Однак і в такому простому питанні є свої тонкощі. Який сорт пекучого овоча краще використовувати? Смажену або сиру цибулю потрібно класти в котлети?

Приготування фаршу з цибулею

Щоб приготувати котлети, більшість людей пропускають через м'ясорубку м'ясо, хліб і сиру ріпчасту цибулю, інформує Ukr.Media.

Однак є й альтернативна точка зору. Деякі шеф-кухарі впевнені, що для приготування фаршу краще використовувати смажену цибулю. Це позбавляє готову страву від неприємного аромату, а до того ж дозволяє уникнути печії. На їх думку сира цибуля в фарші сприяє швидкому закисанню продукту. Тому в ресторанах її додають в фарш в самий останній момент, коли вже надійшло замовлення.

Смажена цибуля, навпаки, дозволяє котлетам довше зберігатися і надає м'якість і солодкуватий смак. Вважається також, що вона робить котлети повітряними і більш соковитими.

Лук для котлет з риби, птиці і м'яса потрібно дрібно нарізати. Потім пасерувати в невеликій кількості вершкового масла з улюбленими приправами, не допускаючи сухості і пригорання. Після цього залишається ретельно змішати холодний фарш і обсмажену цибулю. Перед смаженням котлет фарш краще потримати мінімум годину в холодильнику.

Яку цибулю використовувати і як обійтися зовсім без неї

Більш ніжні сорти цибулі, наприклад, солодка кримська або шалот дозволяють зменшити цибульний присмак котлет навіть без термічної обробки. Крім цього краще вибирати тільки молоді і свіжі цибулини. Адже з віком цибуля стає "зліше", насичуючись гіркотою.

Для тих, хто зовсім не переносить цибулю, її замінниками в фарші можуть стати перетерті соковиті кабачки, зелені яблука або подрібнені стебла молодої кінзи. Практично не відчувається в котлетах і цибуля, перебита в пюре блендером.