Як правильно вибрати бюджетний кондиціонер для будинку, квартири, офісу. Відповіді експерта Air-conditioner.Ua

кондиціонер недорогий

Як правильно вибрати бюджетний кондиціонер для будинку, квартири, офісу

У більшості сучасних кондиціонерів однаковий набір функцій та режимів, бюджетний кондиціонер справляється із завданням охолодження повітря так само успішно, як і більш дорогий. Якщо кошти на покупку спліт-системи обмежені, не обов’язково переплачувати за розкручений бренд, дизайнерське виконання, додаткові функції, які часто залишаються незатребуваними. Але є моменти, на яких економити не можна.

Яку техніку купувати не слід

Невдалі способи економії:

  1. Купівля «сірої» техніки, яка ввозиться в Україну в обхід митниці, не проходить сертифікацію. Коштує такий кондиціонер дешевше, але в процесі його експлуатації можуть виникнути різні проблеми, і відсутність коректного перекладу керівництва користувача – найменша з них. Така техніка, як правило, не адаптована до параметрів струму в електромережах України, а в разі її поломки сертифіковані дилери відмовлять в обслуговуванні.
  2. Купівля кондиціонера, на який виробник надає гарантію менше 2 років. Ймовірно, виробнику вдалося знизити ціну за рахунок спрощення процедури контролю якості, а значить, відсоток браку може бути досить високим, покупка такої техніки подібна до лотереї.
  3. Вибір кондиціонера, продуктивність якого не відповідає площі приміщення. Якщо в приміщенні високі стелі, слабка теплоізоляція, великі вікна, часто відкриваються двері, знаходиться багато людей та працюючої техніки, краще купити модель з запасом потужності, хоча вона й обійдеться дорожче.

На чому можна заощадити

Якщо потрібен бюджетний кондиціонер https://air-conditioner.ua/uk/nedorogi-kondytsionery/, обирати його слід серед продукції відомих брендів, але не японських – така техніка відноситься до преміальної категорії та коштує дорожче. Сьогодні збірка кондиціонерів європейських, американських, китайських торгових марок здійснюється переважно на заводах Китаю, це зменшує їх собівартість. Olmo, TCL, Leberg, Osaka, HEC – недорога техніка гідної якості. Трохи дорожче кондиціонери Tosot, Cooper&Hunter, Gree, Midea, Neoclima, Samsung.

З метою економії також рекомендується:

  • купувати кондиціонери настінного типу, якщо особливості приміщення не вимагають вибору спліт-системи з іншим способом встановлення. Настінні спліт-системи і коштують менше, й послуги їх монтажу обійдуться дешевше;
  • користуватися інструментом порівняння моделей в інтернет-магазинах. Якщо дві моделі однакової продуктивності розрізняються ціною, має сенс порівняти їх характеристики, щоб зрозуміти, чи варто платити більше;
  • стежити за розпродажами. Періодично, коли виробник випускає оновлений модельний ряд кондиціонерів, продавці розпродають залишки старого товару зі знижкою. Але слід обов’язково переконатися, що йдеться саме про розпродаж, акцію, а не про уцінку через дефект;
  • купувати кондиціонери взимку. Хоча багато моделей інверторних спліт-систем може експлуатуватися цілий рік, традиційно кондиціонери вважаються технікою для спекотного сезону, а взимку попит і ціни на них падають.

Чи варто економити, відмовляючись від покупки інверторного кондиціонера на користь звичайного on/off? Якщо бюджет обмежений, а кондиціонер не планується використовувати цілодобово та не потрібен обігрів взимку, цілком достатньо більш дешевої неінверторної моделі, яку можна підібрати на https://air-conditioner.ua/uk/. При експлуатації в режимі 24/7 інверторний кондиціонер вигідніше, різниця в ціні невдовзі окупиться за рахунок економії електроенергії.