Як вибрати сигарети: поради для споживачів

Вибираючи сигарети, кожен споживач прагне знайти продукт, смак та якість якого відповідають його побажанням. Дехто вважає, що всі сигарети однакові. Так, склад і міцність тютюнових виробів у багатьох виробників практично не відрізняються. Однак на остаточне враження від споживання конкретної марки впливає багато факторів — від сорту тютюну та наявності фільтру до дизайну пачки. На сучасному ринку представлено багато сигаретних марок і брендів, тому вибір може видатися досить складним.

Особливості та головні правила вибору сигарет

Пакування — це перше, на що звертає увагу будь-який покупець, незалежно від того, який товар він вибирає. Може здатися, що сигаретна пачка не має особливого значення, але насправді це важливий критерій вибору. Великі бренди прагнуть надавати своїм покупцям не тільки найякіснішу продукцію, а й практичне та зручне пакування. Тож завжди звертайте увагу на сигаретні пачки, зважайте на якість картону, привабливий дизайн тощо.

Не забувайте, що на пакуванні тютюнових виробів обов’язково має бути акцизна марка, яка свідчить про легальність походження продукції.

Існує ще кілька важливих критеріїв, які варто враховувати під час вибору сигарет:

  1. Склад — має бути вказаний безпосередньо на пакуванні. Виробнику, який приховує склад свого продукту, не можна довіряти.
  2. Міцність. Якщо ви віддаєте перевагу насиченому тютюновому смаку, оптимальним вибором будуть міцні сигарети. Новачки зазвичай вибирають середні або легкі тютюнові вироби з низьким вмістом нікотину та менш насиченим смаком.
  3. Наявність фільтру. Він очищує тютюновий дим від зайвих домішок, охолоджує його та робить процес куріння більш приємним.
  4. Додатковий післясмак. Багато виробників випускають колекції ароматизованих сигарет. Ароматизатори відтіняють смак тютюну, роблячи післясмак цікавим і приємним. Наприклад, свіжий аромат ментолу дає змогу нейтралізувати сильний смак тютюну. Також можна купити сигарети зі смаком шоколаду, ванілі, цитрусів, ягід, різних фруктів.

Обов’язково звертайте увагу на зовнішній вигляд сигарет. Вони мають бути цілісними, без дефектів і пошкоджень. Тютюн в них має бути не надто сухим і добре триматися всередині сигарети.

Дегустуючи нову марку сигарет, уважно спостерігайте за своїми відчуттями. В ідеалі, сигарети мають забезпечувати легку тягу, а після завершення куріння — приємний, а не різкий післясмак. Якщо аромат і смак тютюну здаються різкими, а після сигарети з’явилося запаморочення, краще вибрати продукцію іншого бренду.

Чому слід купувати саме оригінальну продукцію?

Сьогодні на тютюновому ринку України представлено десятки різних сигаретних брендів. Більшість із них працюють десятки років і встигли завоювати довіру покупців. Найбільшою популярністю користуються марки Parliament, Marlboro, L&M https://cig-poshta.in.ua/ru/shop/lm-ru/, Bond, Philip Morris та ін.

Головне — переконатись, що перед вами не підробка. Таке з тютюновими виробами трапляється досить часто. Тому необхідно вибирати перевірений магазин, який торгує оригінальною продукцією від виробника та може надати сертифікати відповідності.

Контрафактна тютюнова продукція, яку виробили в невідомих умовах і яка не проходила сертифікаційних досліджень, може бути дуже небезпечною для здоров’я людини. Зазвичай для її виготовлення використовують сировину низької якості — тютюн та ароматизатори невідомого походження, які зберігалися у невідповідних умовах. Склад контрафактних сигарет зазвичай не відповідає загальноприйнятим нормативам за вмістом смол, нікотину та інших речовин. До того ж в них часто виявляють такі небезпечні речовини, як пліснява, ртуть і миш’як. Під час виробництва контрафакту використовують неякісний клей, який під час горіння виділяє токсичні летючі сполуки. Все це створює серйозні ризики розвитку небезпечних захворювань. Саме тому сигарети слід купувати у надійних і перевірених продавців.

Інтернет-магазин Cig-Poshta — це місце, де можна замовити якісні сигарети від відомих виробників за мінімальними цінами з безкоштовним швидким доставленням по всій території України. Тут представлено тільки легальні сигарети, якість яких підтверджено сертифікатами відповідності.