Який електроінструмент потрібен для дому?

Не буває такого, щоб у будинку не потрібно було щось робити. Завжди необхідно щось підкрутити, підфарбувати, просвердлити. А вже якщо задуманий ремонт, без електроінструментів не обійтися. І бажано, щоб до початку робіт електроінструмент уже був. Рекомендуємо зазирнути на сайт https://gazik.ua/catalog/elektroinstrumenty/ і вибрати собі необхідні інструменти, ну а які саме вам знадобляться — розглянемо далі.

Gazik – інтернет-магазин в якому ви знайдете все, що потрібно домашньому майстру.

Що краще для дому: професійний чи побутовий електроінструмент

Усі електроінструменти можна поділити на три групи: промислові, професійні та побутові. Промислові варіанти вам навряд чи знадобляться в домашніх умовах, тому розглянемо два види, що залишилися.

Професійний інструмент вирізняється значним ресурсом і потужністю, яка перевищує подібні показники у побутового інструменту. Крім того, інструменти цієї групи надійніші, мають підвищену зносостійкість і міцність. Вони можуть працювати без перерви тривалий час. Нарешті, всі вони мають регулювання, що дає змогу плавно змінювати потужність і швидкість обертання в процесі роботи, а також захищати інструмент від перевантажень.

Побутовий інструмент виробляється виключно для домашнього використання, а отже, більш універсальний і простіший за професійний в експлуатації. Багато моделей мають ергономічний дизайн і просто привабливіший вигляд. Нарешті, вони коштують дешевше професійного інструменту. Однак побутовий інструмент не можна використовувати безперервно понад 3-4 години на добу. Та й протягом цього періоду потрібно щогодини робити 15-хвилинну перерву.

Список базових інструментів для дому

Насправді вдома вам навряд чи може знадобитися валіза інструментів. Часом у побуті цілком можна обійтися «чудовою шісткою».

Перфоратор. Під час вибору орієнтуйтеся насамперед на силу удару і якість свердла, адже цей інструмент є сумішшю дриля і відбійного молотка і необхідний для висвердлювання та вибивання отворів у стінах і товстих матеріалах.

Пила шабельна. Необхідна для розпилювання різних матеріалів: дерева, фанери, ДСП, металевих листів тощо. При виборі цього інструменту насамперед дивіться на швидкість лобзика.

Дриль. Вирішіть для себе, який дриль вам потрібен: мережевий або акумуляторний. У будинку, де багато розеток, цілком можна вибрати мережевий варіант. А ось для дачі беріть акумуляторний.

Шурупокрут. Головний параметр вибору той самий, що й у дрилі: мережевий або акумуляторний варіант.

Акумуляторна викрутка. Частково її можна назвати міні-шурупокрутом. Цей маленький інструмент ідеально підійде для важкодоступних місць.

Болгарка. Потрібна для різання і шліфування абсолютно будь-якого матеріалу. При виборі цього інструменту насамперед варто подумати, як часто ви будете ним користуватися.