Який мінітрактор краще купити?

Мінітрактор значно полегшує виконання великої кількості складних робіт під час обслуговування земельної ділянки. Мінітрактори є універсальними і можуть застосовуватись для практично всіх видів робіт на полі від ранньої весни до пізньої осені, а частково – і в зимовий період. Спробуємо дослідити, який мінітрактор краще купити для конкретного завдання.

 Що таке мінітрактор?

Це невеликий трактор для аграрного сектору, який значно потужніший за мотоблоки та має сидіння для оператора. Трактор також має посилену конструкцію із передньою та задньою віссю. Потужність мінітрактора в десятки разів вища, ніж у мотоблоків. Онлайн магазин “Трактор маркет” пропонує широкий асортимент мототехніки для аграрних робіт, включно з мінітракторами. Крім того, до тракторів можна придбати і використовувати навісне обладнання. За посиланням https://www.tractormarket.com.ua/navisne-obladnannya/navisne-obladnannya-traktor/ можна обрати та замовити необхідне навісне обладнання для всіх основних видів робіт. Ми ж спробуємо дізнатися як вибрати трактор, що буде підходити по всім параметрам для конкретного господарства.

 Переваги мінітракторів

Насамперед треба сказати про те, що вони значно маневреніші і простіші у користуванні, ніж мотоблоки. Мінітрактори можуть працювати без значних фізичних зусиль власника під час користування

 Який мінітрактор краще купити?

Обираючи серед інших моделей і визначаючись, який мінітрактор кращий, треба враховувати обсяги робіт. Якщо купити трактор з меншою, ніж треба потужністю і ефективністю, можна втратити урожай. Оскільки він просто буде не в змозі виконати поставлене завдання, яким би майстром не був оператор.

 Потужність мінітрактора

Потужність мінітрактора впливає на його ефективність. Мінімальна потужність – від 20 – 25 кінських сил або у межах 15-20 кВт.

 Ваговий клас трактора

Є легкі та середні і важкі версії. Легкі – до 500 кг, а середні – до 1 тони. Важкі версії – понад 1000 кг.

 Двигун

Зазвичай у такого виду сільськогосподарської техніки – дизельний чотиритактний двигун. Він має значну потужність і витривалість в роботі.

 Комплектація

Чим більше пристосувань для обробітку землі та виконання допоміжних робіт – тим краще. Це “золоте правило” правильного вибору техніки, оскільки не завжди потім можна знайти у продажу додаткове обладнання, що буде сумісним.

 Який мінітрактор краще для дачі, а який для бізнесу?

Як вибрати трактор для господарства фермера або для обслуговування невеликої ділянки? Насамперед співвідносити потужність і продуктивність. Для бізнесу потрібен мінітрактор на дизелі із широким діапазоном можливостей.