Кілька важливих речей, які необхідно зробити у перший місяць після виходу на нову роботу

У перший місяць на новій роботі потрібно зробити кілька важливих речей.

Виходити на нову роботу завжди трохи страшно. Інше місце, інші люди, інші завдання — від усього цього легко може закрутитися голова. Не панікуйте! Експерти розповіли, як отримати найбільшу користь від першого місяця роботи і закласти базу для подальших успіхів у компанії, інформує Ukr.Media.

Зрозумійте, чого від вас чекають

Складно виконувати свою роботу на відмінно, коли ви не розумієте, що саме від вас вимагається. Обговоріть з керівником, які проекти або показники приведуть вас до успіху. Не бійтеся питати про деталі і дізнаватися, що ви можете зробити, щоб плоди вашої праці виділяли вас серед колег.

Експерти з розвитку кар'єри зазначають, що чітке розуміння робочих цілей дозволяє залишатися зосередженими і оцінювати, наскільки добре ви виконуєте свої обов'язки. Вони також радять запитувати, як буде визначатися якість вашої роботи і чи є якісь важливі конкурси або інші події, до яких варто підготуватися.

Після того як ви зрозумієте, на які результати чекає від вас керівник, домовтеся про щомісячні зустрічі. Вони допоможуть вам відстежувати прогрес і регулярно отримувати зворотний зв'язок.

Організуйте свій робочий процес

У кожній компанії є свої принципи ведення документації і свої робочі системи. І чим раніше ви їх освоїте, тим краще.

Експерти рекомендують створювати різні акаунти для роботи та особистого життя. Використовуйте робочий профіль, щоб, наприклад, додавати потрібні сторінки в обране у браузері за темами. Це допоможе не лише зберігати необхідні документи і джерела на майбутнє, а й максимально швидко їх знаходити.

Після того як ви створите зручну для себе систему організації, почніть розділяти завдання залежно від їх пріоритетності. Якщо вам потрібно написати заяву або заповнити анкету, передбачайте для цього час і вносьте подібні адміністративні справи у свій розклад. Це дозволить тримати все під контролем і знизить ймовірність розвитку стресу.

Познайомтеся з колегами

Позитивні відносини з іншими співробітниками і гарна репутація — у списку головних аспектів успішного робочого життя. Можна одразу підняти свій рейтинг, якщо швидко і якісно виконувати завдання. Перевіряйте пошту і своєчасно відповідайте на робочі повідомлення у чатах. Це покаже колегам, що ви відповідально підходите до справи і на вас можна покластися. Якщо у вас є вільний час, зверніться до тих, хто особливо завалений роботою, і запитайте, чи не потрібна їм допомога.

Дізнайтеся більше про компанію

Розберіться, яка структура керівництва і як ваша робота пов'язана з іншими проектами та ініціативами компанії. У такий спосіб ви набагато швидше освоїтеся на новому місці.

Також корисно придивитися до роботи колег. Запитайте про їх графік, дізнайтеся, як вони спілкуються і дають зворотний зв'язок. Знайомтеся з новими людьми і беріть участь у заходах компанії. Це дозволить зміцнити професійні та особисті зв'язки, а також зрозуміти робочий стиль колег і ефективніше з ними взаємодіяти.

Источник