Корисні звички для мозку — гартування когнітивних здібностей за допомогою простих методів

Тримати в тонусі необхідно не тільки тіло, а й голову.

Регулярні тренування корисні як для тіла, свої вправи потрібні й мозку. Нейронні зв'язки у голові, відповідальні за пам'ять і швидкість мислення, мають властивість слабшати через різні чинники. Серед них: стрес, вік, неправильне харчування, інформує Ukr.Media.

Сон

Першочерговою потребою для нашого мозку є якісний та достатній за тривалістю нічний відпочинок.

Деякі життєво важливі речовини для нашого організму виробляються тільки уві сні.

Правильне харчування

Якісна їжа формує сприятливу мікрофлору кишечника, від якої безпосередньо залежить робота мозку.

Фізичні навантаження

Цілих дві третини наших нейронів становлять рухові нейрони, тому тренувати свій мозок ми можемо через фізичні навантаження.

Фізичні вправи мають бути різноманітними: нові нейронні контури можуть утворюватися, лише якщо мозок робить незвичні собі дії.

Інтелектуальні навантаження

Рішення кросвордів — це не інтелектуальне навантаження: там усе дуже просто. Мозку важливо давати саме навантаження, а це складна література чи музика, вирішення складних загадок чи логічних завдань.

Відпочинок від гаджетів

Мозок потребує цифрової детоксикації, тому корисним для нього стане відпочинок від смартфонів, планшетів та інших пристроїв. При постійному споживанні інформації та дефіциті часу на її перероблювання мозок не справляється із сортуванням даних та їх оцінкою. В результаті сіра речовина страждає, потрібні нам гормони не виділяються.

Забрати багатозадачність

Мозок перемикається з одного завдання на інше, а оскільки попереднє завдання не виконане, мозок постійно перебуває у збудженому стані, втрачаючи свої сили та ресурси.

Спілкування

Мозок не пропускає нічого: все, що ми отримали, залишається у нас в голові, тому важливо фільтрувати коло спілкування і формувати його з таким прицілом, щоб інформація, що надходить від навколишніх людей, нас радувала.

Источник