Корисні поради щодо розвитку творчих здібностей у себе

Розвинути у себе творчі здібності допоможуть певні дії.

Кожна людина може додати у світ щось оригінальне, цінне. Це стосується не лише мистецтва, музики, а й науки, бізнесу, математики, освіти. Творчий потенціал є у всіх, але іноді він недостатньо сформований. Які поради можна застосувати для розвитку здібностей, інформує Ukr.Media.

Щоденна ходьба

Коли людина здійснює рухи, її розум більш креативний. Американські вчені порівняли людей, які сиділи у офісі, ходили на вулиці і у залі на біговій доріжці. Усі вони отримали завдання вирішити однакові творчі вправи. Згідно з дослідженням, з ними на 60 % краще впоралися ті, хто виконував їх під час ходьби, незалежно від місця.

Обмеження для завдання

Така дія підвищує творчий потенціал, змушує розум видавати креативні ідеї. Виклик собі має несподівані, цікаві результати.

Розслаблення

Приведення тіла і розуму у стан релаксації вивільняє енергію для творчості. Діафрагмальне дихання, масаж, медитації, заняття йогою покращують увагу, стимулюють розумові процеси. Розслаблення знімає стрес, допомагає пошуку цікавих рішень.

Співпраця

Іноді людина, що займається творчістю на самоті, заходить у глухий кут. Щоб з нього вийти, необхідно відшукати людей, які поділяють інтереси. Така спільнота допомагає критикувати, заохочувати один одного, знаходити ідеї для спільних проєктів.

Сон

Науці відомі випадки, коли нічний відпочинок допоміг знайти рішення творчих проблем, зробити відкриття. Під час швидкої фази сну мозок відтворює спогади, витягує з них закономірності. Під час глибокої стадії, без сновидінь, він встановлює зв'язки між отриманою інформацією. Психологи рекомендують переспати зі складною творчою проблемою. Не виключено, що після пробудження виникне готове рішення.

Час генія

Це період, протягом якого необхідно перемикнутися на інший цікавий проєкт, що подобається. Використовувані під час роботи навички, ідеї стануть у нагоді під час повернення до відкладеної задачі і її просування.

Записи

Бажано завжди мати під рукою блокнот або зошит. У нього необхідно записувати питання, які виникають протягом дня, вирази, ідеї, коментарі. Вони можуть стосуватися будь-якої теми. Це буде поштовхом для створення цікавих, творчих проєктів.