Купили незрілу хурму: перевірені способи, які пришвидшать її дозрівання

Що зробити, щоб хурма швидко дозріла вдома.

Коли в магазинах і на ринках з'являються перші сезонні овочі чи фрукти, багато хто поспішає їх купити, абсолютно попри те, зрілі вони чи ні, інформує Ukr.Media.

Якщо говорити про хурму, то деякі незрілі сорти просто неможливо їсти. У такій ситуації краще спробувати прискорити процес дозрівання.

Багато людей, навпаки, вибирають не найбільш зрілі фрукти, щоб донести їх до дому без втрат, а вже потім доводять плоди до потрібного стану. Для цього існує 5 перевірених способів.

Спосіб дозрівання № 1

Навіть найбільш незріла хурма за тиждень при кімнатній температурі (20-25 градусів Цельсія) стане смачною і солодкою. Для початку її потрібно вимити, витерти паперовим рушником і покласти в неглибоку миску або ящик, а потім прибрати подалі від сонячного світла і джерел штучного освітлення. Обов'язково потрібно залишити приплив свіжого повітря, але без протягів. Можна зробити 2-4 надрізи в різних місцях плода.

Спосіб дозрівання № 2

Якщо є етиловий спирт, то можна нейтралізувати дубильні речовини, які в достатку містять деякі сорти хурми. Незрілу хурму складають в миску, наливають туди ж спирт і залишають на 3-5 днів. Потім спирт виливають, плоди промивають, але таку хурму не можна давати дітям.

Спосіб дозрівання № 3

Можна скласти урожай в гарячу воду, але не в окріп. Довго після цього хурма зберігатися не буде.

Спосіб дозрівання № 4

Вимиту і висушену хурму кладуть в поліетиленовий пакет і прибирають в морозилку на 3-4 години, після чого розморожують при кімнатній температурі.

Спосіб дозрівання № 5

Можна покласти хурму в пакет зі стиглими яблуками або бананами. Вони виділяють газ етилен, який прискорює дозрівання овочів і фруктів. Пакет зав'язують і залишають в темному місці.

Источник