Лікар назвала кілька продуктів, які негативно впливають на розумові здібності людей

Деякі продукти не кращим чином впливають на розумові здібності людей.

Доктор Дженніфер Робінсон підтвердила, що люди, які їдять багато смажених, оброблених харчових продуктів, таких як картопля фрі, мають тенденцію гірше проходити тести, що вимірюють навички мислення. Ймовірна причина цього у тому, що смажені продукти мають прозапальну дію, що означає, що вони викликають запалення у організмі. Запалення може пошкодити кровоносні судини, що постачають мозок кров'ю, інформує Ukr.Media.

Товариство Альцгеймера заявило:

"Вважається, що деякі аспекти здоров'я та способу життя людини впливають на її шанси на розвиток легкого когнітивного розладу (ЛКР) з віком".

До головних факторів ризику ЛКР належать високий рівень холестерину у середньому віці і ожиріння.

Саме тому варто замінювати продукти з високим вмістом насичених жирів на продукти з високим вмістом ненасичених жирів, щоб поліпшити рівень холестерину.

Повножирні молочні продукти (наприклад, молоко, йогурт, вершки і сир) містять велику кількість насичених жирів. Таку ж кількість жирів мають шоколад, торти, пудинги, іриски, печиво.

Уникаючи такої їжі, ви можете поліпшити рівень холестерину і, ймовірно, скинути вагу, якщо поєднаєте зміни у харчуванні з вправами. ЛКР може перерости у деменцію, якщо симптоми почнуть істотно заважати повсякденному життю.

До 20 відсотків людей, які старші за 65 років, мають ЛКР, що збільшує ризик розвитку деменції.