Лайфхак з монетою: як швидко і легко визначити порцію спагеті на одну персону

Як правильно відміряти порцію пасти на одного їдця.

Спагеті хоч і є італійським надбанням, але їх любить багато наших співвітчизників. Адже цю довгу вермішель так легко і швидко можна приготувати на вечерю. З нею прекрасно поєднується практично будь-який соус. Паста хороша як гарнір до овочів, риби, м'яса, інформує Ukr.Media.

Але визначити відповідну порцію на одну людину господарочкам буває непросто. Нерідко відбувається так, що після варіння спагеті виходить або забагато, або навпаки — дуже мало. Тому ми вирішили поділитися з вами у своїй сьогоднішній статті одним цікавим лайфхаком, як швидко і легко визначити вірну порцію продукту на одну персону.

Як виміряти правильну порцію спагеті на одного їдця?

Так як паста — страва іноземна, то і спосіб, що дозволяє господині визначити необхідну кількість цього продукту на одну порцію, теж був запозичений у закордонних шеф-кухарів. Допоможе нам в цьому питанні будь-яка монета, діаметром в 20,8 мм.

Стандартна порція пасти, розрахована на 1 їдця, на думку професійних кулінарів, повинна повністю заповнити собою простір монетки.

При цьому вага такої кількості спагеті становитиме:

  • 80 г — в сушеному вигляді;
  • 100 г — у відварному.

Продукту, відміряного по монеті, має бути більш ніж достатньо для того, щоб один їдець наситився, але при цьому не об'ївся. Завдяки цій кулінарній хитрості закордонним господаркам не доводиться відправляти у відро для сміття залишки страви після вечері.

По монеті визначаємо, чи вистачить взятої вермішелі для одного їдця. Відміряючи за допомогою цього лайфхаку порцію довгої вермішелі, тримати витягнуту з пачки соломку слід в кулаці, але, не притуляючи її кінцями до монети для дотримання харчової гігієни. Утримуйте пасту над монетою так, щоб мати можливість зіставити їх діаметри.

Відміряйте кількість спагеті для варіння, виходячи з числа їдців. Скільки людина буде їсти страву, стільки разів повторіть трюк з монетою.

Як правильно вибрати спагеті?

Щоб купити якісний продукт, з якого вийде смачна і корисна страва, вам буде потрібно виконати ці дії:

  • Уважно вивчити пачку. Особливу увагу приділіть такому інгредієнту в складі спагеті, як борошно. Воно повинне бути тільки вищого сорту (1 клас). В ідеалі повинно бути зазначено, що паста зроблена з борошна, отриманого з твердих сортів пшениці.
  • Перевірити показник вмісту білка в продукті. У якісних спагеті білка повинно бути не менше 11 г.
  • Розглянути продукт. Якісна паста з твердих сортів пшениці має жовтуватий відтінок, склоподібні краї.

Сам виріб повинен бути гладким. Наявність в пачці уламків спагеті неприпустима.

Спагеті — смачна страва, яке, на жаль, стає несмачною після розігріву. Тому досвідчені господині готують правильну порцію, розраховану на одного їдця, щоб потім не розігрівати залишки їжі або не відправляти їх у відро для сміття. Беріть на замітку лайфхак з монетою, і робіть так само!

Источник