Люди почали розгадувати секрет багатіїв — як добре заробляти і мало працювати

Але відповіді так і не знайшли.

Користувач соціальної мережі Reddit поставив питання, як добре заробляти і мати багато вільного часу, адже оточення хлопця тусується буквально щоночі, одягається в дорогий одяг і їздить на крутих автомобілях. Відповіді в коментарях схожі на інструкцію до дії "як добре жити і при цьому ніколи не працювати", інформує Ukr.Media.

У соцмережі в розділі "ніяких тупих питань" користувач якому, за його словами, 21 рік, розповів про своє життя. Хлопець живе в Форт-Лодердейлі (місто в штаті Флорида, США), працює за графіком 5/2, але йому постійно трапляються на очі його ж ровесники або однокласники, які можуть двічі (а то і більше) в тиждень тусуватися на яхтах, а ходити в бари або клуби і зовсім щоночі.

Автор не заперечує, що, ймовірно, зустрічає людей, що працюють в змінному графіку (коли робочі дні випадають і на вихідні, і на будні) або ж в нічну зміну. Але тусовщики все одно не дають йому спокою.

"Чим мені потрібно займатися, щоб мати стільки вільного часу і при цьому добре заробляти?", — запитав він у користувачів соціальної мережі.

І в коментарях пішли міркування на тему, звідки у тусовщиків можуть бути гроші і як їм вдається вести дозвільний спосіб життя, витрачаючи при цьому великі суми на відпочинок.

Найпопулярнішою відповіддю було припущення про наявність заможних батьків у марнотратників життя, удачливості або важкій роботі, на якій вони з малолітства, що було цілком очікувано. Але не всі коментатори розділили цю точку зору і висували свої версії. Деякі припускали, що дохід може приносити незаконна діяльність.

  • "Крім того, це Форт-Лодердейл — вони (юні багатії) можуть бути постачальниками заборонених препаратів. Я чув, що в цій частині країни це досить прибуткове підприємство, оскільки 70% населення складають покупці".

За версією іншого коментатора, багатії можуть жити в кредит.

  • "Так, борг. З високими процентними ставками. Сумніваюся, що вони розплачуються за кредитними картками щомісяця. Все це може бути підробкою. Такого багато в Лодердейлі. Я теж тут живу".

У репліках також прозвучала версія про несплачені рахунки за квартиру.

  • "Неоплата оренди — це головне. Ви знаєте, скільки грошей я б заощадив, просто не сплачуючи за квартиру. Я працюю тільки для того, щоб платити за оренду".

Але, на ще одного коментатора, не обов'язково бути багатим або навмисно не платити за рахунками. Можна просто ставитися до типу "тусовщик".

  • "Якщо ви людина по типу "тусовщик", ви — цікава особистість, люди будуть тягнутися до вас, і ці можливості можна використовувати собі на благо".

Деякі розповідали і про своїх знайомих, кому вдалося без особливої праці розбагатіти.

  • "У мене є приятель, батьки якого платили за його коледж, у нього хороша робота без боргів, і він жив у їх будинку, поки йому не виповнилося 30 років. Йому вдалося купити пару будинків, з яких він отримує дохід. Тепер він намагається розповісти іншим, як ми повинні інвестувати свої гроші. Йому, здається, навіть не спадає на думку, наскільки йому пощастило і що його становище ненормальне. Його сім'я не дуже багата, хоча у них є свій бізнес. Але так, ви можете багато чого досягти, якщо будете добре працювати і не платити за рахунками протягом 15 років або близько того".

А один із коментаторів підтвердив домисли про кредити і позики.

  • "Моя подруга тільки що витратила десять тисяч в поїздці на Гаваї, три тисячі в Disney World, купила новий iPhone і, ймовірно, витрачає пару сотень на алкоголь щотижня. Не працювала більше року, а коли працювала, платила орендну плату плюс пару сотень на місяць зарплати. Цього було мало, щоб жити в достатку. Вона взяла тонни студентських позик за останні вісім років".

Також у дискусії відзначився і автор поста. Він зізнався, що йому складно ходити на вечірки після роботи, оскільки після трудового дня він просто лежить в ліжку, а вранці йому треба рано вставати.

  • "Я просто не думаю, що зможу піти на вечірку або в бар вночі, якщо мені потрібно прокинутися близько 8:00 ранку".