Мінімалізм у дизайні інтер’єру: принципи та переваги

Стиль мінімалізм в дизайні інтер’єру – це про стриманість та деяку суворість в оформленні. Головним чином його реалізація досягається використанням функціональних предметів інтер’єру, геометричністю форм та поєднанням двох базових кольорів. Реалізувати цей стиль в квартирі, будинку чи офісному приміщенні можуть фахівців студії дизайну Soprano. Замовити розроблення проєкту можно тут: https://soprano.in.ua/dizayn-interyera-khmelnitskiy.

Його спеціалісти чудово розуміються на всіх вимогах до даного стилю. Мова йде про наступне:

  • Дизайн інтер’єру в стилі мінімалізм передбачає багато простору, саме тому бажано позбутися перегородок у приміщенні.
  • Для приміщень у цьому стилі характерні великі  вікна — вони покликані забезпечити достатню кількість світла в кімнаті й мінімізувати кількість штучних світильників.
  • Колірне рішення досягається за допомогою гри півтонів. Найбільш поширений вибір: білий колір у поєднанні з графічним сірим.
  • Під часу ремонту приміщення в даному стилі використовуються переважно такі матеріали, як хромована сталь, скло, пластик, кераміка, штучний та натуральний камінь, фактурне дерево.
  • Меблі в стилі мінімалізм мають просту геометричну форму. У формах допускається легкий згин, однак спіраль “заборонена”. Дизайнери застосовують своєрідний підхід до підбору та розміщення меблів: вона має займати п’яту частину простору; у пріоритеті трансформери (диван-ліжко, стіл-тумба); шафи та обладнання, що вбудовуються, приховані системи зберігання.
  • Всілякий декор, квіти, статуетки, орнаменти, малюнки тощо в мінімалістичному стилі відсутні. Стіни можна прикрасити парою картин у стилі мінімалізм.
  • На вікнах розміщують горизонтальні чи вертикальні жалюзі — штори до такого стилю зовсім не пасують.
  • Стелі мають бути легкими та не нагромаджувати інтер’єр. Тому використання складних елементів у конструкції є неприпустимим. Найкращим рішенням буде пофарбувати його у світлий колір, надавши йому рівної фактури або ж встановити натяжну стелю. У кімнатах великої площі допустимі багаторівневі стелі.

Інтер’єр квартири в стилі мінімалізм —  ідеальний вибір для людей, які втомилися від претензійності та прагнуть елегантної простоти. Перевагами цього стилю є:

  • Зручність. Мінімалістичний інтер’єр — це про відмову від декору. Він позбавлений будь-яких нагромаджень всіляких статуеток та фотографій, для нього характерні тільки прості форми та чіткі лінії. Навіть телевізор часом ховається в шафу. Це надзвичайно зручно — на кухні, або в кабінеті ніщо не буде відволікати від роботи, а у спальні буде простіше розслабитися перед сном;
  • Більше простору. Він досягається за рахунок мінімальної кількості меблів та гарного освітлення;
  • Функціональність. Будь-який предмет в мінімалістичному інтер’єрі не з’являється просто так і часто він багатофункціональний;
  • Максимальна розслабленість. Нейтральна кольорова гама, відсутність кричущого декору, простота форм — все це як найкраще сприяє повноцінному розслабленню й не тільки.

Щоб оцінити всі переваги стилю треба звернутися до вищезгаданої студії дизайну. Тим паче в ній можна замовити не тільки дизайн проєкт, а й ремонт. Зробити це можна перейшовши за посиланням: https://soprano.in.ua/remont-kvartyr-khmelnytskyy.