Можуть перейти в рак шкіри: міфи про веснянки, у які вам давно час перестати вірити

Звичайні цятки на шкірі оточені всілякими забобонами.

В останні роки веснянки можна вважати свого роду трендом. Ті, кого природа ними обділила, навіть спеціально малюють ластовиння за допомогою спеціальних спреїв, інформує Ukr.Media.

Незважаючи на це, «сонячні цятки» все ще оточені великою кількістю забобонів, які насправді нічого спільного з реальністю не мають. Про кілька таких міфів розповіли медики.

Веснянки з часом можуть перейти в рак шкіри

Існує думка, що ластовиння здатне перетворюватися на злоякісні новоутворення. Проте, насправді вони безпечні. За своєю суттю ластовиння — просто особливість прояву фототипу шкіри. Існує кілька ключових генів, які лікарі пов'язують з активним виробленням меланіну. До речі, у багатьох людей ластовиння проявляється у певні сезони — навесні та влітку.

Що таке взагалі веснянки за своєю суттю? Це успадкований тип гіперпігментації. Виглядають як невеликі плоскі плями та можуть бути різних відтінків, від червоного та кавового до чорного. З'являтися ластовиння може у будь-якому місці на тілі.

Веснянки можна видалити своїми силами — наприклад, якщо протирати шкіру лимонним соком або соком петрушки

Спроба самотужки позбутися ластовиння може дорого вам обійтися. Як попереджають лікарі, подібні експерименти можуть спровокувати алергічні реакції, а також підвищити чутливість шкіри до ультрафіолетового випромінювання. Отже, будь-які втручання краще заздалегідь обговорити з косметологом.

Веснянки — ознака легковажної та вітряної людини

Навіть кумедно, що такий міф може існувати у сучасному світі. Ми живемо не в Середньовіччі, на багаття за певні зовнішні особливості нікого не відправляють. Темперамент людини, її характер ніяк не пов'язані з наявністю або відсутністю ластовиння.

Источник