Найкасовіший мультфільм України «Мавка. Лісова пісня» отримає приквел у вигляді серіалу

Що відомо про сюжет приквела, і хто займається розробкою?

Анімаційну стрічку «Мавка. Лісова пісня», зняту за мотивами твору Лесі Українки, можуть перетворити на франшизу. Про це повідомила Variety промо-продюсер кінокомпанії Film.UA Ксенія Баранова, інформує Ukr.Media.

Студія Animagrad, що входить до FILM.UA Group, разом із французькою компанією TeamTO представила на Annecy's Partners Pitch проєкт майбутнього серіалу «Мавка та таємниця Променистої Печери», який стане приквелом «Мавки». У 12-ти епізодах покажуть події після битви між людьми та лісовим сторожем Лісовиком, яка сталася, поки решта лісових жителів спала глибоким зимовим сном. Мавці та її друзям доведеться допомогти лісу відновитися після битви.

«Разом із жабокицем Квусем, Шумником Гуком та іншими Мавка переживе несподівані, веселі, а часом і небезпечні пригоди в лісі. Намагаючись подбати про свій будинок, вони досліджують його та відкривають безліч таємниць», — додала Баранова.

Нагадаємо, що «Мавку. Лісову пісню» продали для кінопрокату більш ніж у 80 країн. В цей час ведуться переговори з Японією та Південною Африкою. Лише в Україні картина зібрала понад 148 мільйонів гривень.

Источник