Намажте гірчицею кришки банок: наболіла проблема забудеться відразу

Супер порада досвідчених господинь.

Багато домашніх господинь погодяться з твердженням, що мало виростити врожай, його ще необхідно вміти гідно зберегти, інформує Ukr.Media.

З настанням вересня сезон заготовок виходить на фінішну пряму. Господині заготовляють на зиму овочі, ягоди, фрукти, зелень. Однак не кожна з них знає і застосовує хитрість, яка допоможе зберегти відкриту банку з консервацією якомога довше.

Сенс цієї хитрості полягає в обробці кришок відкритих банок гірчицею. Наприклад, господиня відкрила 3-х літрову банку із заготівлями, і сім'я не зможе вжити її вміст одразу. Для того, щоб зберегти соління, потрібно нанести на кришку шар звичайної гірчиці та прикрити цією кришкою банку. Завдяки властивостям гірчиці, вміст банки не зіпсується і довгий час залишається свіжим.

Крім того, для збереження відкритих солінь, можна скористатися гірчицею трохи інакше. Якщо у відкриту банку з огірками або помідорами відправити 1 чайну ложку сухої гірчиці — розсіл вийде смачнішим і пікантнішим, а самі овочі довгий час не зіпсуються.

Источник