Навіщо додавати сметану до котлетного фаршу

Секрет досвідчених господинь.

Досвідчені господині знають, як зробити фарш для котлет більш смачним і цільним. У фарш додається замочений в молоці білий хліб, через що фарш стає більш пишним і податливим, а котлети — смачніші. Крім цього, котлети стають ніжними, а в процесі смаження вони не втрачають сік. Але, якщо хочеться отримати більш насичений, яскравий смак страви, особливо якщо котлети готуються з яловичини, є секрет — можна додати в фарш сметану, інформує Ukr.Media.

Що ж дає котлетам цей кисломолочний продукт? Якщо додати сметану, то з такого фаршу вийдуть більш соковиті і ніжні котлети. Імовірність, що котлети після смаження будуть нагадувати гумову підошву, зводиться до нуля. Якщо ви додаєте в фарш сметану, то хліб можна не класти. Крім цього, сметана робить страву більш ситною, і це дуже до речі, якщо ви при готуванні не використовуєте свинячий фарш.

Досвідчені господині також рекомендують додати в фарш 1ч. л. цукру. Якщо дотримуватися пропорції, то солодкість буде прекрасно гармоніювати зі сметаною. Котлети стануть більш яскравими на смак, придбавши ніжний кисло-солодкий присмак.

Також ми радимо покласти цей секретний інгредієнт в борщ, тоді ви зробите страву просто неймовірно смачною.