Навіщо в церкву жінкам одягати косинку та спідницю

Що означає це правило?

З давніх-давен з'явилося правило, яке зобов'язує жінок надягати головний убір при вході до церкви або храму. Але така традиція існує не у всіх країнах, бо в деякі собори жінка може входити без головного убору, за бажанням, інформує Ukr.Media.

Чому жінки повинні покривати голову при вході в храм

Дане правило пояснюється тим, що покрита голова у жінки символізує її поклоніння Богу. Вона визнає його вище себе і готова поклонятися його верховенству.

Також вважається, що покрита голова жінки в храмі означає її порядність і наявність честі. У Біблії зазначено, що та жінка, яка не бажає покривати голову в храмі, може поголити повністю голову і не використовувати косинку. Але здавна не прийнято, щоб у дівчат і жінок були лисі голови, тому навіть сьогодні практично неможливо зустріти жінок в храмі без косинки.

Які ще існують правила для жінок в храмі

З давніх-давен пішла традиція, що в храм жінка повинна заходити тільки в сукнях або спідницях, які мають бути нижче колін. Таке правило було прийнято для того, щоб жінки зберігали свій початок і не надавали перевагу чоловічим образам в брюках.

Але сьогодні жінка в джинсах або брюках — це звичайне явище, тому таке правило поступово починає пропадати. Жінка може відвідувати храм в штанях, але вони мають бути довгими, і аж ніяк не шорти або бриджі. Також косинку жінка може замінити на хустку, шарф, або ж інший головний убір.

Источник