Навіщо додають харчову соду при варінні гречаної каші

Як при цьому змінюються властивості страви.

Не тільки у новачків-кулінарів, а й у досвідчених господинь виникають складнощі з приготуванням гречки: то вийде водянистою, то занадто сухою і гіркуватою, інформує Ukr.Media.

Вирішити проблему з приготуванням каші допоможе лайфхак з харчовою содою. Він дає чудовий результат, навіть якщо щось пішло не так в процесі варіння. При цьому секретного інгредієнта потрібно зовсім трохи — на кінчику ножа.

Для чого потрібно додавати соду

  • Отримання повітряної, пухкої консистенції, усунення ризику підгоряння.
  • Нейтралізації специфічного запаху гречаної крупи через абсорбуючі властивості.
  • Кращого очищення. Якщо не вдалося видалити все сміття і лусочки, під час варіння вируюча вода з содою виштовхне лушпиння на поверхню.
  • Як правильно додавати соду в гречку

    Як і будь-яку крупу, гречку потрібно перебрати і промити чистою водою. Налити в каструлю дві склянки води. Довести до кипіння, посолити трохи менше, ніж зазвичай, і всипати склянку крупи. Зменшити вогонь і варити до напівготовності.

    Коли крупинки розбухнуть, всипати трохи харчової соди. Якщо на поверхні з'явилися смітинки, збери акуратно чайною ложкою. Приготована таким способом каша вийде розсипчастою і смачною.

    Важливе зауваження: оскільки сода — це луг, солі потрібно додавати вдвічі менше. Не варто висипати соду з пачки, можна переборщити — краще підчепити кінчиком ножа.

    Источник