Навіщо натирати шкаралупу яєць рослинною олією: лайфхак від досвідчених господинь

Одна проста хитрість допоможе продовжити термін зберігання яєць.

Всім відомо, що побутові лайфхаки допомагають у веденні домашнього господарства, забезпечують економію сімейного бюджету. Так, наприклад, просунуті господині натирають шкаралупу яєць соняшниковою олією перш, ніж відправити їх в холодильник, інформує Ukr.Media.

А ось для чого потрібен цей актуальний лайфхак ми розповімо вам далі у статті. Дізнавшись, в чому тут справа, ви напевно візьмете його собі на замітку.

Для чого просунуті господині натирають шкаралупу яєць рослинною олією перш ніж відправити їх в холодильник?

У наш непростий час, коли ціни ростуть мало не кожен день, кожному з нас хочеться запастися багатьма продуктами із запасом, щоб заощадити сімейний бюджет. Тільки ось як забезпечити збереження припасеної провізії, вміє не кожна господиня. І псування припасів — це те, чого нам хотілося б уникнути за всяку ціну!

Виявляється, ми можемо запастися не тільки продуктами з тривалим терміном зберігання на кшталт консервованого горошку, кукурудзи, ікри, рибних консервів, а й яйцями. Достатньо лише знати, як продовжити їх збереження.

Хочемо відзначити, що і домашні, і фабричні яйця бажано зберігати в холодильнику. Можна обійтися і без нього, але в цьому випадку продукт необхідно буде використовувати якомога швидше.

Зберігати яйця можна протягом такого терміну:

  • Трьох тижнів — якщо продукт тримати не в холодильнику. Це стосується як домашніх, так і магазинних яєць. Важливо, щоб температура в приміщенні, де вони знаходяться, не перевищувала +10⁰С.
  • Одного місяця — якщо залишити придбані в магазині яйця в холодильнику. Найкраще місце для їх зберігання — на дверцятах холодильної шафи.
  • Трьох місяців — якщо залишити яйця в холодильнику. При цьому ви повинні бути впевнені, що придбали дійсно свіжий домашній продукт.

Продовжити ж термін зберігання яєць, що лежать в холодильнику, вам допоможе цей лайфхак, придуманий просунутими господинями. Просто натріть шкаралупу соняшниковою олією.

Нанесіть олію на яйце тонким шаром, покриваючи нею рівномірно всю поверхню шкаралупи. Вона утворює захисну плівку, яка і дозволить збільшити в рази термін зберігання продукту, хоч домашнього, хоч магазинного.

Яйця смачні, поживні та корисні. Без них не обходиться не одне застілля, адже це обов'язковий інгредієнт багатьох святкових салатів.

Источник