Названий продукт, який посилює свою користь, якщо його залишити на ніч у холодильнику

Він може допомогти з профілактикою раку кишечника.

Вважається, що залишена в холодильнику їжа може привести до розвитку хвороб, в тому числі раку, проте є продукт, чиї корисні властивості тільки посилюються, інформує Ukr.Media.

Деякі продукти дійсно виробляють нітрити в разі, якщо їх залишають в холодильнику на ніч — це зелені листові овочі, морепродукти, холодні овочеві страви і недоварені яйця. Однак рис на ніч залишати корисно, оскільки в ньому міститься речовина, завдяки якій переварена їжа буде краще засвоюватися.

Відзначається, що рис здебільшого складається з крохмалю, який перетворюється в організмі в глюкозу. Якщо ж залишити рис в холодильнику на деякий час, то крохмаль перетвориться в стійкий крохмаль, який повільно перетравлюється і всмоктується, тому не буде занадто швидко підвищувати рівень цукру в крові.

Крім того, такий крохмаль дарує відчуття ситості, важливе для людей, які страждають діабетом, гіпертонією або ожирінням. Вживання залишеного в холодильнику рису в їжу може допомогти з профілактикою раку кишечника.

Оскільки стійкий крохмаль не буде розкладатися під впливом шлункового соку, а потрапить відразу в кишечник, бактерії в кишковому тракті вступлять у взаємодію зі стійким крохмалем, в результаті чого утворюється речовина, звана масляною кислотою. Масляна кислота не тільки зміцнює імунітет кишкових клітин, але і при появі ракових клітин вона безпосередньо впливає на них, пригнічуючи їх зростання і сприяючи поступовій загибелі. Крім того, стійкий крохмаль є натуральним проносним і сприяє запобіганню запорів.