Ось чому всі банківські картки мають один розмір

Ви, напевно, ніколи не думали про те, чому всі картки виглядають однаковими за формою і розміром!

Особа, що сидить поруч з вами, ймовірно, не має такої суми заборгованості за кредитною карткою, яку маєте ви, але є одна річ щодо ваших кредитних карток і кожної кредитної картки, яка у всіх однакова. Це їх розмір.

Ідея використання кредитних карток існує з 1900-х років. Першим великим банком, який поставив їх на ринок, був Банк Америки в 1958 році. Ви можете подумати, що перші кредитні картки були зроблені таким чином, щоб зручно поміститися в гаманець, але вони фактично зроблені відповідно до конкретних стандартів, встановлених Міжнародною організацією зі стандартизації. (ISO), інформує Ukr.Media.

ISO встановлює стандарти для всього: від безпеки іграшок до розмірів кредитних карт. ISO/IEC 7810: 2003 визначає розміри ідентифікаційних карток. Цей стандарт був розроблений як ISO, так і Міжнародною електротехнічною комісією (IEC). Кредитні картки, дебетові картки та картки банкоматів підпадають під категорію ID-1, що означає, що вони повинні мати розміри 85,6 мм x 53,98 мм або 3,375 × 2,125 дюйма. Всі ідентифікаційні картки, незалежно від категорії, повинні бути товщиною у 76 мм.

Кредитні картки продовжували змінюватися протягом багатьох років, але вимоги до їх розмірів залишаться тими ж. Від запуску вашої кредитної картки через невеликий термінал, щоб отримати копію номерів картки, проведення нею через магнітну стрічку, чи вставлення картки в будь-який інший прилад для зчитування інформації, проте технологія завжди оновлюється.

Тепер, коли ви знаєте все про вимоги до кредитних карт, краще дізнайтеся більше про те, як їх безпечно використовувати. Переконайтеся, що ви ніколи не використовували свою кредитну картку для оплати різних сумнівних операцій — краще зайвий раз перестрахуватись. Безпечних вам покупок!

Источник